Home Assistant - Reseplanerare

Hej, avseende SL reseplanerare (antar att det är er app).
jag undrar hur mycket det kostar att använda era APIER och vad man kan få ut av dom? vill nämligen göra en Home Assistant component som kan visa/notifiera när man behöver åka :).

Vänligen

Kommentarer

• Hej Johnny!

API:erna är helt kostnadsfritt och öppet till alla. Man behöver att skapa ett konto (på developer.trafiklab.se, se https://www.trafiklab.se/docs/using-trafiklab/creating-an-account/), skapa ett projekt och hämta nycklar.

Dokumentationen om API:et hittas på https://www.trafiklab.se/api/trafiklab-apis/sl/. Man kan få ut listor med avgångar från utvalda hållplatser, eller så kan du få fram reseförslag.

Säg gärna till om du har en mer specifik fråga.

Hälsningar,
    Bert

Bert på Trafiklab
  • Hej!

Du får gärna bidra till HASL (https://github.com/hasl-sensor/integration) som redan har implementerat det mesta kring det nuvarande APIt. Vi vill dock gärna bygga på med reseplaneraren då detta bara är exponerat som tjänst än så länge och ingen sensor finns för det. Pinga mig gärna. =)
  • Haha! Ser man på, insåg att jag redan hade implementerat det! Så det finns. Kolla efter HASL (HomeAssistant SL Integration) i HACS.