Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hittar inte adressen i resrobot

Hej,
Vi har en RPA-lösning som hjälper oss att hantera ansökningar om skolskjuts. En del i detta är att vår robot letar kollektivtrafikresor med hjälp av er resrobot. Vi har nu en adress där vi inte lyckas få träff i resrobot (även vid manuellt testning). Det gäller adressen Mingen Ovansjö 209. Det gör även inte att få träff på adressen Ovansjö 209 som är det brukliga adressen. Vid sökningar på dessa adresser hamnar jag i Dalarna. Skulle nu kunna kolla på detta?

Kommentarer

 • Hej Sara,

  Vi tar detta vidare med vår systemleverantör.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • Hej igen,

  Har ni fått någon återkoppling i detta ärende? Vi har nu upptäckt två adresser till där vi inte får träffa i resrobot. Det är adresserna Skatan 199 och Oxsta 158. Har ni gjort någon förändring i ert adressök? Vi har under det året vi varit igång med denna lösning aldrig hafr problem med att adresser inte hittas i resrobot men nu har vi fått tre fel inom loppet av en vecka,

  Om man söker på adresserna på Din Turs hemsida som är Västernorrlands kollektivtrafikssida så får man träff på alla adresser samt reseförslag. Jag har även testat att manuellt söka dessa tre adresser i resrobot men får ingen relevant träff alls utan hämnar istället i Piteå.

  Vänligen,
  Sara Söderlund

 • Hej igen,

  Har ni fått någon återkoppling från er systemleverantör i detta? Vi har fortfarande problem med ovan angivna adresser samt även adressen Ovansjö 192. O

  Vänligen,
  Sara Söderlund
 • Hej Sara,

  De har gjort två försök för att driftsätta en uppdatering som kanske kommer att lösa problemet, men båda gånger gick det fel. Förhoppningsvis kommer de hitta orsaken snabbt och kommer det att funka då.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • Hej igen,

  Vi har fortfarande problem med att vår RPA-lösning inte hittar visa adresser i resrobot. Det senaste exemplet är adressen Killingskäret 112 i Juniskär, Njurunda. Jag får själv inte heller träff på adressen när jag söker manuellt i resrobot. De tidigare adresserna som vi också felanmält ligger i samma området så kanske kan det vara något där som ställer till det. Skulle ni kunna titta på detta igen?

  Vänligen,
  Sara Söderlund
 • Hej Sara,

  Driftsättning av en ny uppdatering som förhoppningsvis också fixar detta problem är planerad i början av december.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • Hej igen,

  Vi har återigen problem med att få träff på adresser på resrobot. Nu gäller det adressen Huljen 143 i Stöde. Vi upplever att vi relativt ofta har problem att hitta adresser på landsbygden.

  I vårt läns kollektivtrafik, Din Tur, är det inga problem att hitta adressen.

  Vad beror detta på och finns det någon lösning på våra problem?

  Vänligen,
  Sara Söderlund
 • Hej Sara,

  Vår addressök är baserad på openstreetmap, och dessa landsbygden är ofta inte mappad i tillräckligt mycket detalj för att kunna söka på addressen.

  Sen verkar detta också bero på att dessa addresser inte har en vanlig "gata, gatunummer, postnummer, ort" adress, men att de istället har en adress av formen "ort, nummer". Detta syns i "Övansjö 209" problemet där det inte ens går att hitta adressen i openstreetmap (openstreetmap länk: https://www.openstreetmap.org/way/254565722). Det kan vara relaterad till att det inte finns en gata som heter Övansjö.

  Det är alltså två problem, nämligen att flera adresser saknas samt att det inte alltid går att hitta de som finns på grund av på formatet.

  Den första lösning är att lägga till dessa addresser i OpenStreetMap, och testa att man kan hitta dem genom deras sökfunktion. Sen kan det dock tar upp till 3 månader tills de visas upp i ResRobot. Ett annat alternativ är att man använder en extern geocoder som konverterar adresser till koordinater, och gör en sökning med dessa koordinater.

  Jag lägger iaf till adressen i OpenStreetMap, sen får vi se om det går att söka fram det.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • Tack för svar!

  Vänligen,
  Sara Söderlund
 • Hej Sara,

  Vi har nu hittat orsaken till att dessa adresser på landsbygden inte är sökbara i OpenStreetMap.

  Nu kommer vi att prata med vår systemleverantör som uppdaterar ResRobot utifrån OpenStreetMap för att se att hela kedjan hänger ihop.

  Hälsningar,
   Micael
 • Tack för återkopplingen, ser fram emot en lösning på detta!

  Vänligen,
  Sara Söderlund
 • Hej igen,

  Vi har nu ramlat över ännu en adress som inte hittas av resrobot, Väster-Lövsätt 219. Är det möjligt att göra något med den adressen så att den blir sökbar i resrobot?

  Vänligen,
  Sara Söderlund
 • Hej igen,

  Nu har vi ännu en adress som inte går att hitta i resrobot, det gäller adressen Hassel 294, 864 92 Matfors. Har ni möjlighet att lägga in den adressen så att den blir sökbar hos er?

  Vänligen,
  Sara Söderlund

 • Hej Sara,

  Bara för att hålla dig uppdaterad vill jag meddelade dig att vi fortfarande har en dialog med vår systemleverantör angående tekniska anpassningar för att kunna leta upp dessa adresser.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • Hej,
  För tillfället har vi problem med att adressen Klackvägen 13 A inte hittas hos er. Den adress som finns inlagd är Klackvägen 13 A i Skön, men korrekt postadress ska vara Sundsvall. Kan ni uppdatera detta?

  Vänligen,
  Sara Söderlund
  Sara Söderlund
 • Hej Sara,

  Adressen finns korrekt i karttjänsten, men det verkar vara någon bugg i ResRobot där den bara visar "Skön" när addressen ligger i "Skön District, Sundsvall".

  Jag felanmäler detta till vår systemleverantör för att se om det går att lösa.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • Hej,

  Adressen Mistelvägen 4 i Kvissleby ligger inlagd som Mistelvägen 4 i Njurunda hos er. Vi får därför ingen träff på resor via resrobot.
  Korrekt postadress för Mistelvägen 4 är Kvissleby och inte Njurunda.
  Kan ni uppdatera detta?

  Vänligen,
  Annika Johansson
  Annika Johansspn
 • Hej!

  Vi har möjligen identifierad en till grundliggande orsak till den strulen som vi har haft med addresshanteringen i ResRobot. Vi håller på med att åtgärda detta, och försöker att fixa Mistelvägen 4 samtidigt.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • Tack
  Annika Johansspn
 • Hej,
  Jag får jättekonstiga reseförslag när jag söker på resa från Gillebergsgatan 18 i Sundsvall till Ånäsvägen 18 i Kovland via vår RPA-lösning.
  När jag går in och söker på adresserna själv i resrobot.se så ser jag att Gillebergsgatan 18 i Sundsvall ligger inlagd som Gillebergsgatan 18 i Skön (Sköns församling) och Ånäsvägen 18 i Kovland ligger inlagt som Ånäsvägen 18 i Sättna (Sättna församling).
  Kan det vara det som gör att jag får märkliga reseförslag via vår RPA?


  Annika Johansson
 • Hej,
  När jag går in och söker på resor från Sörfors (Matfors) till Universitetsallén 26 i Sundsvall så kommer det inte fram något reseförslag.
  Varför blir det så?
  Jag vet att det ska gå att åka buss från Sörfors (Matfors) till Sundsvall
  Annika Johansson
 • Hej,
  Nu har vi ännu en adress som inte går att hitta i resrobot, det gäller adressen Bruddalen 144, 85592 Kovland. Har ni möjlighet att lägga in den adressen så att den blir sökbar hos er?
  Annika Johansson
 • Hej;
  Nu har vi ännu en adress som inte går att hitta i resrobot, Det gäller adressen Attmarby 136, 86492 Kovland. Har ni möjlighet att lägga in den adressen så att den blir sökbar hos er?
  Annika Johansson
 • Hej,
  Vi kan heller inte hitta adress Norrbäcken 121, 85592 Kovland.
  Har ni möjlighet att lägga in den adressen så att den blir sökbar hos er?
  Annika Johansson
 • Hej Annika,
  Vi har lagt till adresserna i Openstreetmap så de kommer dyka upp inom någon vecka.

  Mvh
  Sofie
  Sofie på Trafiklab
 • Hej,

  När jag söker på Meteorvägen 9, Sundsbruk, i resrobot så får jag ingen träff. Skulle ni kunna lägga in den adressen?

  Vänligen,
  Sara Söderlund
  Sara Söderlund
 • Hej Sara,
  Meteorvägen 9 finns redan i OpenStreetMap så den bör dyka upp vid nästa inläsning.

  Mvh
  Sofie
  Sofie på Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.