Hitta sena eller inställda resor

Hej! Jag undrar om det finns något sätt att mha SLs APIer kunna identifiera om en specifik avgång har blivit försenad eller inställd. Det finns ju ett API som heter "Realtidsinformation" och om namnet inte ljuger så borde ju informationen från det APIet vara realtidsanpassat och därför annorlinda än "stolptiderna", annars är det ju inte någon vits alls. Men är det det? Jag var på Meetup igår och fick otydlig information från SL som menar att den informationen inte alls tar hänsyn till förseningar eller inställda avgångar. Det vore toppen om detta kunde redas ut!

Kommentarer

• För buss, spårväg, lokaltåg och tåg, finns både ordinarie avgångstid och förväntad avgångstid. Så där kan du se ev. förseningar, i alla fall i teorin. Sedan är det ju oklart om siffrorna är korrekta eller inte. Eller om det finns någon data alls (ingen data för grön linje på 5 dagar nu). Och för tunnelbana finns inte denna information, utan endast om hur många minuter nästa tåg avgår. Eftersom det inte finns turnummer så kan du inte heller själv mappa detta till en tidtabell och avgöra om tåget är sent eller inte.
    Både realtid2 och det nya realtid3 är byggt för att kunna hantera tunnelbanan på samma sätt som andra trafikslag....men informationen fylls inte i...