Till senaste kommentaren

Historisk data helger, GTFS Sverige 2

Hej! Jag försöker hitta data för en helg i april 2023. Den enda mappen med ett helgdatum jag ser är sweden-20230401.zip och bredvid den står datumet 03-Apr-2023 08:01. Mina frågor är:
1) Hur kommer det sig att det inte finns data för helger?
2) Vad innebär det datumet som står i mittspalten? Det exemplet jag angav ovan, gäller det datasettet för den 1a april eller för den 3e april?

Tack på förhand
/Selma
SelmaSG

Kommentarer

 • Hej Selma,
  Varje GTFS-mapp innehåller data för flera månader framåt så för att hitta data för en specifik helg så väljer du bara en mapp innan det datumet.
  För att svara på dina frågor:
  1) Det skapas bara nya filer när det finns uppdateringat i datat. Det sker normalt inga uppdateringar under helgen och därför skapas det heller inte upp nya filer. Just data för den helgen finns dock i väldigt många av mapparna men för senast uppdaterad, välj mappen daterad till dagen innan.
  2) Datumet på mappen är den dagen som den skapas. Datumet i mittspalten är datumet som den laddades upp på sidan. I ditt fall är det alltå det dataset som gällde den 1a april.

  Hoppas detta gör det mer förståeligt.

  Mvh
  Sofie

  Sofie på Trafiklab
 • Tack!
  SelmaSG
 • Hej igen,

  Nu har jag laddat hem data för fredag 2023-04-14. Har jag förstått det rätt att för att få arrival/departure times för helgen, då ska jag kolla på tiderna efter 24:00:00 ? Så t.ex. tiden som står angiven som 38:10:00 är egentligen kl 14.10 på lördag?

  Och har ni något förslag på ett program där jag kan öppna och see all data och även kunna sortera efter tiden, alltså från 00:00:00 och framåt? Excel kan inte öppna hela datasettet och Qgis (där jag bearbetar datan) kan inte sortera tiderna eftersom fälttypen är konstig.

  /Selma
  SelmaSG

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.