Hämta realtidsinformation direkt från swf-fil?

Hej!
Är det endast möjligt att göra anrop till api:t för Realtidsinformation 3 från serversidan? Jag skulle helst vilja hämta data direkt från en swf-fil men inser nu att det troligtvis inte är möjligt på grund av säkerhetsrestriktioner hos er?
Mvh,
Lina

Kommentarer

• Är frågan gällande att lägga ditt program på en av SL's servrar, som anropar realtids api'et och sedan skriver till en swf-fil som sedan exponeras publikt via en av SL's servrar, som du sedan anropar?

//Daniel A

• Hej Daniel,

Tack för svar!

Jag bygger en digital skylt åt en kund som ska visas nere i tunnelbanan. Skylten byggs i flash och kommer hostas hos Clear Channel. Vi hämtar data från ert realtidsapi för att kunna se vilken tunnelbaneavgång som är näst på tur. Jag försökte först anropa ert api direkt ifrån swf-filen men märkte att det inte gick pga cross-domain issues (antar att ni har löst det så för att inte api-nycklarna ska exponeras). Nu gör vi istället anropet på server sidan via en php fil som swf-filen sedan pratar med, detta fungerar också.

Jag ville dubbelkolla med er att jag förstått det hela rätt ang restriktionerna att anropa api:t direkt från en swf-fil.

/Lina

• Hej,

Jag har inte arbetat i flash, men om jag förstår det rätt när jag läser på om flash och cross domain issues så ligger restriktionerna i flash's inbyggda cross domain skydd som förhindrar detta utan flash filer på servern som kommuniceras med.
    Jag kan ha tolkat det fel dock och via inställningar i crossdomain.xml som kan läsas på mer om så kan det vara möjligt att tillåta det, mer info t.ex. här: http://www.adobe.com/devnet/adobe-media-server/...

Att anropa api'et via en .php fil låter som en fungerande workaround på det problemet.

//Daniel A