Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hämta alla stations-id:n från SL

Hej! I mitt system bygger jag bl.a. en autocomplete-funktion för SL:s stationsnamn. Att göra en förfrågning till GetSite vid varje textuppdatering i fältet skulle nog snabbt göra att taket på max antal förfrågningar skulle nås. Jag undrar om det går att hämta ner alla stations-id:n (som t.ex. Hornstull:s "9295") i en fil, som det går med Resrobot:s GTFS-api? Tanken är då att servera dessa till autocomplete-funktionen via ett eget backend. Eller finns det en given bättre lösning med något annat api? Tack för svar och för en mycket bra api-sida!

Kommentarer

 • Hej!

  Det är trevligt att höra att du uppskattar Trafiklab.

  Det finns inget API på Trafiklab som du kan anropa vilket hämtar ner alla stations-id:n i en fil.
  Det jag rekommenderar är att du kollar på https://code.google.com/p/json-simple/ om du jobbar med java. Du anropar tex GetSite och kan sedan skriva json object till filer som du sedan använder i ditt system. Filen uppdaterar du med jämna mellanrum så det finns aktuell information.

  /Martin

  Team Trafiklab
 • Det har möjligtvis inte skapats ett sådant API än?

 • Hej!

  Det kommer inte skapas ett API specifikt för att spara ner alla stations id:n i en fil utan det får man hacka ihop själv på något smart sätt.

  Återkom om du har några funderingar.

  /Martin

  Team Trafiklab
 • Hej,
  SL kommer att erbjuda linje- och hållplatsdata för hela SL-trafiken i form av csv-filer inom kort. Tyvärr har det dragit ut på tiden, men förhoppningen är att de ska finnas tillgängliga på Trafiklab i maj/juni. Vi håller för närvarande på att gå igenom de sista frågetecknen för att hämta ut data på rätt sätt.

  /Sabina

 • Har sökt men inte hittat hur man får ner alla stations id:n.
  Har också byggt en autpo complete funktion som söker vartefter man skriver.
  Men vill inte gör ett api anrop för varje uppdatering i sökföltet,
  Så var/hur kan man ladda ned alla stationer med namn och id för snabbast lokal hantering.

  En cvs fil vore toppen.

  mvh
  Svante
 • Hej Svante,

  Alla hållplatser finns i SLs "Hållplatser och linjer" API, som du hittar här: https://www.trafiklab.se/api/sl-hallplatser-och-linjer-2 . Genom konsolen (https://www.trafiklab.se/api/sl-hallplatser-och-linjer-2/konsol) kan du testa API:et.

  Det finns också GTFS Sverige 2 och GTFS Regional, som båda innehåller en stops.txt med alla hållplatser. I GTFS Sverige 2 krävs det dock lite logik för att filtrera bort de andra operatörerna.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.