Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hållplatser

Vilket API bör jag gå mot om jag endast vill ha ut hållplatsers namn och position?

Kommentarer

 • Hej Kim,

  Beroende på vilka operatörer som du är intresserad i, skulle jag rekommendera GTFS Regional eller GTFS Sverige 2. Båda innehåller en fil med alla hållplatser och deras koordinater

  GTFS Regional innehåller alla hållplatser samt hållplatslägen och även hållplatsentréer i vissa fall.Filerna är uppdelad per region/operatör och finns för alla RKM:er samt några privata aktörer.

  GTFS Sverige 2 innehåller alla hållplatser i hela Sverige, men har inte lika mycket detalj som GTFS Regional har. Hållplatslägen och hållplatsentréer saknar i denna dataset.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • Tack!
  Om jag nu även vill kunna se hållplatsernas typ - och med typ menar jag om det är en busshållplats, spårvagnshållplats eller tunnelbaneuppgång etc. Hur gör jag då? Jag hittar inte denna typ-info i varken GTFS Regional eller GTFS Sverige 2. Kan jag joina på denna information med data från ett annat API eller finns det ett annat API som redan har all denna information?
 • Denna information hittar du inte direkt på det sättet, men du kan koppla route_type från routes.txt till en hållplats genom trips.txt och stop_times.txt. En hållplats kan ha flera typer (en hållplats där till exempel båda buss och spårvagn stannar), det får du i så fall hantera korrekt beroende på vad det är för någonting som du bygger.

  Bert på Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.