Hållplats

Får inget värde för hållplats. Västtrafik bussar från Södra Älvsborgs sjukhus Borås.
Info från Smartsign:

Datakälla:

Swedish Traffic
information – departures (Beta)

Läser avgångsdata från det svenska nationella
TraficLab-API:t

Hur kommer det sig?

/Per

Kommentarer

• Hej Per,

Det är inte helt tydligt vilken API du pratar om. Jag provade att få fram avgångar genom ResRobot Stolptidtabeller och den funkar bra. Trafikverkets API ger ingen information om bussavgångar.

Kan du återkomma med vilken av dessa API:er problemet sker? https://www.trafiklab.se/api

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Hej, det är denna som används:

https://www.trafiklab.se/node/14075/documentation

/Per
  • Hej. Jag väntar på svar från ovanstående. /Per
  • Hej Per,

Förlåt att det tog en lång tid att återkomma.

Jag provade på ResRobots websida, och där får jag resultat som ser korrekt ut.
    Jag också provade API:et själv med följande anropet:

https://api.resrobot.se/v2/departureBoard?id=740012604&format=xml&key=....

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <DepartureBoard xmlns="hafas_rest_v1">
    <Departure direction="Borås Skogsfrugatan" name="Länstrafik - Buss 1" transportNumber="1" transportCategory="BLT" type="S" stopid="740012604" stopExtId="740012604" stop="Södra Älvsborgs sjukhus (Borås kn)" date="2020-05-25" time="11:01:00">
    <Product catCode="7" catOutL="Länstrafik - Buss" catOutS="BLT" name="Länstrafik - Buss 1" num="1" operator="Västtrafik" operatorCode="279" operatorUrl="http://www.vasttrafik.se/"/>
    <Stops>
    ...
    </Stops>
    </Departure>
    <Departure direction="Brämhults idrottsplats (Borås kn)" name="Länstrafik - Buss 1" transportNumber="1" transportCategory="BLT" type="S" stopid="740012604" stopExtId="740012604" stop="Södra Älvsborgs sjukhus (Borås kn)" date="2020-05-25" time="11:03:00">
    <Product catCode="7" catOutL="Länstrafik - Buss" catOutS="BLT" name="Länstrafik - Buss 1" num="1" operator="Västtrafik" operatorCode="279" operatorUrl="http://www.vasttrafik.se/"/>
    <Stops>
    ...
    </Stops>
    </Departure>
    ...

ID:et för hållplatsen visas också korrekt i platssuppslag-API:et

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <LocationList xmlns="hafas_rest_v1">
    <StopLocation id="740012604" extId="740012604" name="Södra Älvsborgs sjukhus (Borås kn)" lon="12.962211" lat="57.723575" weight="528" products="128"/>
    </LocationList >

Kan du specifiera lite mer vad problemet är exakt?

Hälsningar,
    Bert

Bert på Trafiklab
  • Hej.
    Jag fick följande svar från Smartsign:

Smartsign
    Support KK, 16 juni 2020 11:19:30 CEST:

Hej Per.

I taggen <Departure direction så ska det finns ett värde för en variabel som heter "rtTrack" som kopplas till det som vi kallar Plattform.
    Se exemplet här:
    https://www.trafiklab.se/api/resrobot-stolptidtabeller-2/dokumentation/avgaende-trafik
    Där finns rtTrack med.

I XMLen som du får från Bert så finns inte rtTrack med alls, tyvärr.
    Fråga Bert varför rtTrack värdet saknas, det kanske inte finns alls eller om de har missat något ?

Saknas rtTrack så visar inte Widgeten något Läge/Plattform.

Återkoppla gärna vad du får för svar från Bert.

Trevlig dag.

/Kalle
    Smartsign Support

/Hälsningar Per
  • Hej Per,

rtTrack finns bara när vi har denna information i API:et. Vi har data för Västtrafik, SL, Skånetrafiken och Trafikverket. Datat visas inte heller när avgången ligger för långt i framtiden.

Det är samma data som visas på resrobot.se, detta är resultatet vid en sökning från Göteborg:

<DepartureBoard xmlns="hafas_rest_v1">
    <Departure direction="Vassgatan (Göteborg kn)" name="Länstrafik - Buss 59" transportNumber="59" transportCategory="BLT" type="S" stopid="740020483" stopExtId="740020483" stop="Göteborg Nils Ericsonterminal" date="2020-06-16" time="11:45:00">
    <Product catCode="7" catOutL="Länstrafik - Buss" catOutS="BLT" name="Länstrafik - Buss 59" num="59" operator="Västtrafik" operatorCode="279" operatorUrl="http://www.vasttrafik.se/"/>
    <Stops>
    ...
    </Stops>
    </Departure>
    <Departure direction="Kungsbacka station" name="Länstrafik - Tåg 3047" transportNumber="3047" transportCategory="JLT" type="S" stopid="740000002" stopExtId="740000002" stop="Göteborg Centralstation" date="2020-06-16" time="11:45:00" rtDate="2020-06-16" rtTime="11:45:00" rtTrack="16">
    <Product catCode="4" catOutL="Länstrafik - Tåg" catOutS="JLT" name="Länstrafik - Tåg 3047" num="3047" operator="Västtrafik" operatorCode="279" operatorUrl="http://www.vasttrafik.se/"/>
    <Stops>
    </Stops>
    </Departure>
    </DepartureBoard>