Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hållplats rutt

Hej!
Jag undrar vilket API jag ska använda om jag vill från en SL busshållsplats veta vad nästa SL busshållsplats är eller vad föregående SL busshållsplats är på en viss Linje.

Jag såg att "SL Hållplatser och Linjer 2"-API:et har hållplatser och linjer, men det saknas sekvensordning på vilken som kommer först/efter för varje hållplats.

Tacksam för svar!

Kommentarer

 • Hej!

  JourneyPatternPointOnLine borde kunna fungera för dig. Återkom gärna ifall det är så att du inte får ut stoppställen i sekvens.

  //Sofia

 • Hej!
  Jag får ej ut stoppställen som sekvens. Finns det inget attribut som säger vilken ordning de kommer? StopPointNumber är i alla fall inte i sekvensordning.

  Mvh
  Chi

 • Hej!

  Vi har tittat vidare på det här och du har rätt, stoppställena ligger inte i rätt sekvens.

  Du vet säkert att det här är lite knepigare än man kan tro men jag försöker beskriva det här ändå så att alla kan förstå: På varje linje kan det finnas flera varianter som då trafikerar våra hållplatser på lite olika sätt, antingen kan det vara att man kör en extra sväng förbi ett område dit många pendlar eller så kör viss trafik förbi hållplatser.

  Kanske kan SLs reseplanerar-API vara din bästa möjlihet för att få koll på i vilken ordning stoppställena angörs.

  //Sofia

 • Hej!
  Jag förstår vad du menar, men man borde implementera standard-/normal sekvensordning och inte ta hänsyn till dessa extra svängar. Se längst ner på http://sl.se/ficktid/vinter/H01.pdf

  Kan jag få tag på standard-normal sekvensordning? Skulle verkligen vara jätteuppskattat om det gick på något sätt. Med SLs reseplanerar-API blir det bara A-B, vilket innebär att jag skulle behöva göra väldigt många anrop för att få ut en hel rutt för en busslinje.

 • Hej!

  Det finns ingen algoritm för vad som ska anses vara standard-/normal sekvensordning. Det är snarare ett hantverk och trafikkunskap som ligger bakom den informationen. Mitt svar blir tyvärr att vi inte har möjlighet att plocka fram en av flera varianter som standard-/normal sekvensordning.

  //Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.