Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hållplats namn stämmer inte

Hej!

När vi gör hållplatssökning så får vi upp en lista över närliggande hållplatser som inte har rätt namn eller inte längre existerar/används. Hur ska man förhålla sig till detta? Går det föreslå ändringar till er eller hur ska man göra?

ID: 740000038    
Marstrand
Heter "Marstrands färjeläger" enligt Västtrafik

ID: 740025007    
Marstrand fiskhamn
Heter "Danske sten" enligt Västtrafik

Här är de hållplatser som inte finns längre eller att de enbart används vid speciella tillfällen. 
Marstrandsvarvet
Mjölkekilen

Kommentarer

 • Halloj Niklas! Ursäkta för sent svar!

  Om man upptäcker fel hos hållplatser är det superbra att skicka det till oss, helst genom trafiklab som du har gjort.
  Vi har uppdaterat Marstrand fiskhamn till Danske sten i våra system och det kommer att visa sig i trafiklab antagligen någon gång senare under veckan.
  Vad gäller Marstrands färjeläge är det klurigare. Datakällan där hållplatsnamnen bestäms exporterar data både till försäljning och trafiklab. Datan som exporteras till försäljning har vissa begränsningar, bland annat max antal tecken hos hållplatsnamn. Eftersom Marstrand (Marstrands färjeläge) är en säljbar hållplats så påverkas denna hållplats av dessa begränsningar, vilket i sin tur påverkar datan i trafiklab.
  Jag har dock skickat vidare frågan om Marstrand till våra trafikdataexperter för att se om vi inte kan ha den längre namngivningen.

  Angående de hållplatser som inte finns längre eller enbart används inom begränsade tidsperioder så kan processen för att dessa försvinner vara långsam. Jag kan se att Västtrafik fortfarande har hållplatserna i deras reseplanerare och att de i sina senaste datafiler till oss skickat med dessa hållplatser.

  Tack för dina synpunkter!
  // Kevin
  Team Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.