Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

GTFS v3

Jag har använt GTFS v3 (https://opendata.samtrafiken.se/gtfs-sweden/sweden.zip) under en längre tid men eftersom det är en missmatch mellan vilka operatörer som finns i v2 (https://api.resrobot.se/gtfs/sweden.zip) och v3 så måste jag försöka föra samman (merge) datat i dessa två endpoints.

Nu har jag dock noterat att när man testar GTFS v3 i en validerare som tex https://gtfs-validator.mobilitydata.org/ så får jag väldigt många fel (se bilaga), vilka också gör att jag inte kan använda datat i Graphhopper som jag försöker göra.

Det verkar fungera om man hämtar GTFS v3 enligt distrikt (https://opendata.samtrafiken.se/gtfs/{district}/{district}.zip). Är detta ett känt problem att sweden.zip för v3 inte är korrekt - och isf något ni är på väg att lösa?

Sen undrar jag också om ni har ett estimat på när möjligen det datat (tex agencies) som bara finns i v2 kommer vara tillgängligt i v3 också?

Mvh

Christoffer
Christoffer

Kommentarer

 • Hej Christoffer,

  GTFS Sverige 3 är en sammanslaging av alla olika GTFS Regional filer. Vi är medveten om att det jämfört med GTFS regional finns enstaka hållplatser som inte ligger helt rätt, något som vi håller på fixa. Sen är vi medveten om att vissa tunnelbanelinjer inkluderar felaktiga hållplatser (https://support.trafiklab.se/org/trafiklabse/d/felaktiga-stops-i-gtfs3/), något som vi felsöker just nu och kommer fixa direkt efter felsökningen. Förutom detta finns det inga stora problem som vi känner till, och borde kvalitén vara exakt samma som i de filer per region.

  Jag testkörde en lokal fil för skånetrafiken och där kommer samma fel fram angående shapes.txt: https://gtfs-validator-results.mobilitydata.org/cc181185-535b-4226-ac01-f9a0be201a8a/report.html . Just shape-information är något som vi har jobbat med de sista veckor och kommer jobba mer med framöver. Det kommer dock ta tid innan alla dessa varningar försvinner eftersom att korrigeringar måste ske i operatörens grunddata. En hel del "fel" verkar dock vara avstånd som inte höjs vid nästa punkt i en körlänk när nästa punkten bara ligger någon meter eller två vidare, vilket inte borde förhindra användning av dessa data. Vad är det exakt som inte fungerar i graphhopper?

  Vi jobbar kontinuerligt för att få fler operatörer över till våra nya dataflöden som ligger till grunden av systemet, men har tyvärr inget estimat om när alla kommer vara över.

  Hälsningar,
  Bert


  Bert på Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.