Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

GTFS Sverige 2 VS GTFS Regional Static data

Jag undrar vilken av dessa vilken av dessa man ska använda om man ska utveckla någon applikation idag. Finns det någon plan om att någon av dessa ska försvinna på sikt?

Kommentarer

 • Hej Johan,

  GTFS Sverige 2 innehåller trafik för hela Sverige. I den dataset har varje hållplats 1 id, och shapes till trips är bara raka linjer mellan hållplatser. Den bearbetas manuellt, och uppdateras när det finns förändringar.

  GTFS Regional däremot innehåller trafik för just en operatör/region, i bättre detalj än vi har i GTFS Sverige 2. Det vill säga att bland annat shapes visar exakt vilken rutt bussen kommer köra. Det finns också mindre förbättringar och extra data, som till exempel vilken operatör som kör en viss tur (denna data kommer vi troligen släppa inom de nästa två veckor). Sen finns det också realtidsinformation och även fordonspositioner för vissa operatörer, och vi jobbar för att få realtidsdata till ännu fler operatörer.

  GTFS Regional kommer inte försvinna, den kommer istället växa med fler operatörer och data. GTFS Sverige 2 kommer inte försvinna snart heller. Om GTFS Sverige 2 skulle försvinna skulle det vara för att ersätta den med GTFS Sverige 3 (vilket skulle vara baserad på GTFS Regional, fast aggregerad för alla operatörer).

  Om ni bara behöver information till en operatör skulle jag rekommendera GTFS Regional, om ni behöver information kring trafik i hela Sverige skulle jag rekommendera GTFS Sverige 2.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
  (Uppdaterad )
 • Tack för ett utförligt svar!

  Tror du glömde avsluta sista meningen första stycket 😀

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.