GTFS-RT utvidgning

Hej,
Har ni planerat att utöka GTFS-RT med realtidsinformation för ytterligare aktörer? Är speciellt intresserad av Sörmlandstrafiken och Västtrafik. Finns det någon chans att ni kommer att införa GTFS-RT för denna trafik inom närmsta halvåret eller så?

Kommentarer

 • Hej Robert!

  Ja och nja är nog de mest korrekta svaren jag kan ge 😅

  Vi har som ambition och intention att utöka GTFS-RT med samtliga 21 län + alla privata operatörer som vill ansluta sig. Västtrafik är delaktiga i det projekt som ämnar hämta hem och publicera dessa data, samt att de har de tekniska förutsättningarna.. Så de kan komma att dela datat inom närmaste halvåret, men huruvida de har de interna resurserna för att prioritera och göra detta har jag dessvärre inget svar på.

  Vi själva har idag inte de tekniska förutsättningarna för att ta emot Sörmlandstrafikens data och publicera då vi har behövt fokusera på indataformatet NOPTIS, vilket inte Sörmlandstrafiken tillhandahåller.

  Vidare anpassningar kommer komma som gör att vi kan ta emot Sörmlands data och publicera det, men dessvärre inte inom det närmsta halvåret som det ser ut just nu!
  Jerry på Trafiklab Produktansvarig Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.