Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

GTFS-RT utvidgning

Hej,
Har ni planerat att utöka GTFS-RT med realtidsinformation för ytterligare aktörer? Är speciellt intresserad av Sörmlandstrafiken och Västtrafik. Finns det någon chans att ni kommer att införa GTFS-RT för denna trafik inom närmsta halvåret eller så?

Kommentarer

 • Hej Robert!

  Ja och nja är nog de mest korrekta svaren jag kan ge 😅

  Vi har som ambition och intention att utöka GTFS-RT med samtliga 21 län + alla privata operatörer som vill ansluta sig. Västtrafik är delaktiga i det projekt som ämnar hämta hem och publicera dessa data, samt att de har de tekniska förutsättningarna.. Så de kan komma att dela datat inom närmaste halvåret, men huruvida de har de interna resurserna för att prioritera och göra detta har jag dessvärre inget svar på.

  Vi själva har idag inte de tekniska förutsättningarna för att ta emot Sörmlandstrafikens data och publicera då vi har behövt fokusera på indataformatet NOPTIS, vilket inte Sörmlandstrafiken tillhandahåller.

  Vidare anpassningar kommer komma som gör att vi kan ta emot Sörmlands data och publicera det, men dessvärre inte inom det närmsta halvåret som det ser ut just nu!
 • Något nytt om detta? Var i kontakt med Västtrafik för ett tag sedan och de påstod att de gärna skulle vilja att ni tillhandhöll GTFS-RT för Västtrafik, men att ni inte har möjlighet till det i nuläget och att ni har flyttat fram er roadmap för att kunna göra detta. Det stämmer ju inte riktigt överens med det ni har skrivit här.
 • Det stämmer inte heller 100% överens med hur vi ser på det, men i alla fall håller vi på med att bygga stöd för att ta emot realtidsdata i en till format. Just nu kan jag inte säga vilka eller när de kommer publiceras, men förhöppningsvis kommer det komma till några operatörer innan sommaren.

  Hälsningar,
  Bert

  Bert på Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.