Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

GTFS RT - trip id ikke i GTFS

Ser at i vehicle positions, så har majoriteten av vehicle kobling mot trip_id som ikke ligger i tilsvarende datasett.

Eksempel:
UL876 Strängnäs-Enköping 14/4 18:50
GTFS Regional RT: trip_id 33010000131167200
GTFS Regional Static: trip_id 33010000131167199

(Selv om eksempel er UL, gjelder det alle 7 som har vehicle positions)

Kommentarer

• Hej Jens!

Varje trip_id i vår GTFS-RT borde länka till en befintligt trip_id i GTFS filen.
    Just för att säkerställa: det var den nyaste GTFS-filen som du användde?

Vi håller dig uppdaterad!

Hälsningar,
    Bert

Bert på Trafiklab
  • Ja, var nyeste GTFS.

• Hej Jens,
    Vi kan inte hitta det trip_id som du refererar till 33010000131167200 i vårt data alls i nuläget, så det är svårt att undersöka mer och förstår hur den har hamnat där.

Har du kvar hela den vehicleposition-feed där du hittade detta data? Kan du ge den filen (.pb eller .txt) till oss i så fall så kan vi undersöka mer.
    Alternativt om du kan upprepa detta problem nu så vore det bra att få den kompletta feeden av dig för att felsöka detta mer.
    (Du kan ta fram den i text-format också för debug-syfte just nu genom anrop till https://opendata.samtrafiken.se/gtfs-rt/ul/VehiclePositions.txt?key= om du upptäcker problemet)

Mvh Dick

Samtrafiken
  • Hei

Etter litt mer undersøking - feilen ligger i javascript og string->number conversion.
    La merke til mønster med "+/- 1 off", og fant feilen 😀

/Jens

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.