Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

GTFS Regional Static data

Hej!

Jag har hämtat data från Skånetrafiken genom GTFS Regional Static API:n men ser att den är inaktuellt. Var hittar jag tillhörande metadata om när den uppdaterades, hur ofta den uppdateras osv?

Mvh
William

Kommentarer

 • Hej William,

  Datat uppdateras en gång varje dag. Metadatat finns i HTTP headers. Till exempel, när jag gjorde en anrop just nu fick jag bland annat dessa headers:

  last-modified: Mon, 31 Aug 2020 04:25:13 GMT
  expires: Tue, 01 Sep 2020 04:25:13 GMT


  Du kan göra Conditional GET requests så att du bara laddar ner en fil när ny data finns. 204 Not modified svar räknas också mot din quota, så jag rekommenderar att du helt enkelt kollar 1x varje dag, till exempel kl.06/07.

  Hälsningar,
  Bert  Bert på Trafiklab
 • Hej

  Ok, tack för svaret. Om informationen är inaktuellt, till exempel att den innehåller busshållplatser som inte längre är i bruk, är det Skånetrafiken som jag behöver prata med då?

  Mvh
  William
 • Om filen skapades i de senaste 24 timmer och innehåller hållplatser som inte används är det typiskt operatörn som fortfarande skickar in de.

  Det är inte för att en hållplats inte har trafik att den borde raderas från GTFS:en. Så länge att skylten finns fysiskt på plats kommer hållplatsen att vara med i datat. Det är så eftersom att man kan bestämma att trafikera hållplatsen igen efter några månader eller år. Det är också tydligt: man kan se att hållplatsen finns men inte har trafik. Om den inte skulle vara med i GTFS:en skulle det ser ut som att GTFS:en är fel/saknar data så länge att fysiska hållplats finns kvar.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • Hej igen

  Ok det förstår jag men det hade varit bra att ha något sätt att skilja dem som är inte i bruk för tillfälligt t.ex en attribut värde. Annars får man hantera dem manuellt efter nerladdning och det är kanske inte så lätt om man inte har kännedom om busslinjerna.

  Mvh
  William
 • Hej William,

  Du kan se vilka hållplatser som används baserad på information i stop_times.txt, calendar(_dates).txt, ...

  Om en hållplats inte har någon stop_time länkad angörs hållplatsen inte (den är inte kopplad till en linje). Om det finns en stop_time kan det fortfarande vara så att hållplatsen inte trafikeras, men då är den i alla fall kopplad till en linje. Det krävs alltså ingen kännedom om situationen, all information finns i GTFS-filen.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.