Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

GTFS Prisinfo

Hej Traiklab,

Jag undrar om det finns några planer på att inkludera fare_attributes.txt och fare_rules.txt i GTFS filerna.

Denna information är väsentlig för att kunna presentera information om biljettpriser för användare.

Tack!

Kommentarer

 • Hej!

  Det finns tyvärr inga planer på detta i dagsläget.

  /Martin

  Team Trafiklab
 • Tråkigt att höra. Finns det möjlighet att få ut denna data utan att det är kopplat till GTFS om man skulle vilja ge sig på ett försök att komplettera själv?

 • Hej!

  Det vore onekligen bra!

  Jag vet att Elias kämpar för att den datan ska bli tillgänglig. SL har sina ZONer offentligt. Så det borde gå att få in SL i alla fall. På https://github.com/thuma/Transit-Stop-Identifie... finns det nu en del listor. Många av "APIerna" som listorna är hämtade svarar med zon information om man gör en sökning. Så om man gör en sökning på varje HPL, så kan man få ut ZON informationen för dem också.

  Vad tycks?

 • Hej Martin, det låter helt klart som en bra idé tillsvidare. Kanske går det att få till ett gemensamt projekt kring detta tills vi får tag på riktig data.

  För SL går det även att hämta zoner från deras statiska data SL Linjer & Hållplatser. Den formen av statisk data för andra aktörer skulle vara toppen för att minimera antalet API anrop.

 • Jag återupplivar denna gamla tråd!
  Finns det någon plan att kunna få prisinformation i GTFS eller Netex?


 • Hej Johan,

  Just nu finns det inga såna planer. Denna data finns inte hos oss, och den är väldigt komplex på grund av alla olika fall som finns (zoner, ungdoms- och studentbiljetter som har olika gränsålder i olika län, mm).
  Planer som finns i nära framtiden är att tillgängliggöra en stor GTFS/NeTEx flöde som samlar alla regional-filer, historiskt data, och mer information kring fordon när vi får datat och möjligheten att exportera den.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.