Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

GTFS-positioner nere!

Hej! Sedan igår eftermiddag nån gång saknas kanske 80-90% av fordonen i GTFS positionsfeeden. Verkar som hela Keolis försvunnit, och också delar av Nobina och möjligen andra operatörer. Datafilen är markant mindre än normalt - med exakt samma API-anrop och API-key som vanligt.

Kommentarer

 • Hej Lars!

  Tack för att du skriver till oss, en snabb titt på loggarna visar att det finns ett problem sen 16:40 igår. Eftersom att det fortfarande finns en hel del positioner som kommer ut så började inget larma, men nu är vi på det!

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • Tack för det! Såg att även Google Maps (som gissningsvis använder GTFS-feed också) tappat sina realtidsbussar som åker runt i Maps-appen.

  Ska jag skriva nåt i förslagskategorin om att sätta larmnivåer baserat på "normala volymer" istället för "allt över noll är bra"..? 😀
 • Vi får nog fundera på bättre "anomali detektion", det är första gången som vi fick en sån här störning. Vi kan dock inte påverka det här på något annat sätt än att meddela SL att det finns ett avbrott.
  Bert på Trafiklab
 • Ser ut som dataflödet är uppe på normala nivåer igen! Tack till er - eller till SL - eller till bussoperatörerna..?! 😀
 • Du får tacka SL eller operatörerna, vi har inte gjort någonting!
  Bert på Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.