Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

GTFS headsign

Hej!

Min fråga gäller SL:s data i GTFS Sverige. Det är nämligen så att värdet för trip_headsign i filen trips.txt är felaktigt för de allra flesta linjer.
Enligt specifikationen (https://developers.google.com/transit/gtfs/refe...) så ska trip_headsign innehålla den text som "identifierar ruttens destination för passagerarna",
men detta är inte fallet för SL:s rutter (kanske även gäller andra bolag, men det har jag inte satt mig in i), utan trip_headsign innehåller där bara namnet på ruttens ändhållplats.
I vissa fall kan det räcka för att passagerarna ska kunna identifiera rutten, men alldeles för ofta gör det inte det.
Ta till exempel linje 611 mot Täby Kyrkby. För denna linje har trip_headsign värdet "Östra Byle" (namnet på ändhållplatsen), vilket gör att väldigt få av resenärerna kan lista ut att det är samma rutt det handlar om.
Eftersom fältet trip_headsign är optional men ändå används så känns det som att tanken är att det ska finnas användbar information där, men namnet på ändhållplatsen kan man enkelt hitta på andra håll i GTFS-mappen så därför misstänker jag att det rör sig om en bugg.
Det vore jättebra om någon kunde fixa det här, för jag (och för övrigt även Google Maps) behöver verkligen den här datan, det funkar inte att låta användarna gissa sig fram till vilken buss som menas.

Kommentarer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.