Gtfs data realtime

Hej vi jobbar med Trandevs Trafikledningssystem och vill nu få ut samtlig realtidstrafik gällande Vaxholmsbåtarna, SL-pendelbåtar samt bussar och pendeltåg. I feeden nedan finns bara vehicle ID, men vi behöver en ID-databas så vi kan se vad fartygen samt bussarnas beteckning. Var finns det?

Kommentarer

• Hej Lars,

Dessa fordon kopplas genom trip_id (eller route_id + start_date) till en trip i det statiska GTFS-flödet. I statiska GTFS-datan hittar man sen all information om linjen, planerade körvägen, tidtabell osv.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Hej Lars

Om frågan avser att matcha dataposter till fysiska fordon dvs för att tex spåra fartyg  Kanholmen eller någon annan benämning behöver ni nog få den datan från SL, jag har varit med i liknande översättningar förut men dock aldrig för SL. Jag kan tro att SL har ett bra system över vilka id:n som matas ut.