Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

GPS positioner i för SL tåg

Jag försöker hitta information kring GPS positioner för SL tåg i Vehicle positions feed från GTFS Regional realtidsdata.

Min fundering är om GPS positioner för alla SL stopp är alltid samma. Är det någon som vet om koordinaterna skiljer sig från tåg till tåg? Om de skiljer sig, hur stor spridning pratar vi om? GTFS dokumentationen nämner någonstans att det ska handla om max 4 meter.

Kommentarer

 • Hej,

  Tyvärr finns pendeltåg inte med i VehiclePositions än. Just nu har SL realtidspositioner för samtliga bussar och båtar. TripUpdates finns för alla transportslag.

  GPS positioner kommer sällan vara exakt samma för olika fordon som stannar vid samma hållplats, men de borde ligga ganska nära varandra. Detta beror på själva tekniken: en GPS kan ha upp till 1,5 meter avvikelse (så positionen som GPS:en beräknar borde ligga i en cirkel med 3m diameter rund GPS-antennen). Situationen och miljön kan påverka detta. Riktigt dålig väder eller en buss som kör på en smal gata med höga byggnader omkring kan göra att precisionen minskar, tvärtom kan man ofta också få bättre precision.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.