GPS position av tunnelbana med beacons

Hej,

är det någon som använder API för att utläsa GPS position på tunnelbaneperronger. Annars undrar jag om de finns intresse av att installera beacons för att sända ut positioneringen, som då kan användas av flera?

Har hört av mig till SL och de verka som de skulle diskutera saken vidare. Jag är ute efter detta för att ta fram resevanor för virade trafikplanering.

Med vänliga hälsningar Lina Dahlberg

Kommentarer

• Hej Lina,
    Jag hänger inte riktigt med på din fråga. Det finns absolut intresse för ett API med GPS-position för tunnelbana. Installerar ni beacon, har ni ett API eller kanske båda? Vi på trafiklab äger inga tåg eller hårdvara, så vi har inte möjlighet att installera beacons. Du verkar redan ha en kontakt inne på SL, så jag tror att det är bäst att föra diskussionen vidare där. 😀

Hälsningar
    Kenneth
    Team Trafiklab
  • Jag undrar först om det redan finns en bra GPS-positionering signal i dagsläget för att utläsa tunnelbaneperronger?

Om det inte redan finns så försöker jag se intresset för att i så fall föra en diskussion att installera beacons, på systerbolaget där jag arbetar har denna kunskapen och i så fall har vi kunskapen för att skapa ett API till dessa.

Tack för visat intresse då ska jag gå vidare i frågan med SL tänker jag.

Hälsningar Lina