GIS-data

Hej! Jag skulle vilja visa busshållplatserna i min kommun i QGIS. Har ni någon WMS eller WFS-länk jag kan använda? Förstår inte hur jag ska kunna använda era API:er? Eller har ni någon beskrivning?
Jonas Gustafsson

Kommentarer

• Hej Jonas,

Vi har inga WMS eller WFS tjänster, däremot har vi GTFS filer som innehåller bland annat alla hållplatser, och som de flesta GIS-system har stöd för genom plugins (tex https://plugins.qgis.org/plugins/GTFS_Loader/).

För att ladda ned en GTFS fil behöver du skapa ett konto och API-nyckel på developer.trafiklab.se. Vi har GTFS Sverige 2, som täcker hela Sverige men har ett lägre detaljnivå (inga hållplatslägen, bara hållplatser), och sen har vi GTFS Regional, som har högre precision och där även hållplatslägen ingår. Mer information hittar du på https://www.trafiklab.se/api/trafiklab-apis/gtfs-sverige-2/.