GetDpsDepartures visar ofta inga avgånger

Hej!

Ofta returnerar https://api.trafiklab.se/sl/realtid/GetDpsDepar..... en tom XML fil. Det händer inte alltid, men titt som tätt blir det så.

Prova att återskapa:
http://console.apihq.com/sl-realtidsinformation

9002 är cityterminalen och bör ha avgångar enligt sl.se:

https://docs.google.com/open?id=0B1VuEPle7kIhUk...

Hoppas det går att lösa 😀

Kommentarer

• Detta händer ofta för mig; cirka 20-30% av mina anrop ger en tom XML till svar.

• Hej,
    SL har haft avbrott i dataflödet till en av två realtidsinformations-servrar. Det har gjort att ca hälften av webservice-anropen inte har returnerat några avgångar. Avbrottet har pågått från i torsdags kväll den 27/9 och fram till igår kväll den 1/10 då teknikerna äntligen lyckades återställa full funktionalitet i tjänsten. SL håller nu på att följa upp varför detta inträffade.

• Verkar stämma bra. Det funkade som det skulle i morse.

• Det här problemet verkar ha kommit tillbaka igen 🙁 ?

• Tack för att ni fixat detta tidigare, ledsen att säga att nu är vi där igen 🙁

• Hej,
    Eftersom det inte alltid behöver finnas trafik vid alla hållplatser går det inte att avgöra i webservicen om ett tomt svar är felaktigt, och därför måste problemet fångas upp tidigare i kedjan (där felet uppstår). Det har tidigare varit problem med larmsättningen av flödet in till bakomvarande system (DPS) men förhoppningsvis ska det fungera bättre nu. Jag tar tacksamt emot rapporter om detta inträffar igen.

• Just nu får man inget svar alls, alternativt "Server is too busy".

• Hej,
    Reseplaneraren gick ner ca 1 timme nu på förmiddagen på grund av ett problem vid patchning. Det gjorde i sin tur att realtidstjänsten gick ner eftersom den ställer frågor till reseplaneraren. En utredning av hur detta kunde hända pågår.

• Jag får inte GetDpsDepartures att returnera tunnelbaneavgångar. Det enda jag får upp på Kista C (9302) är bussar.

Någon som vet status på servicen?

• Hej Carl,
    GetDpsDepartures innehåller tyvärr inte tunnelbaneinfo eftersom systemet DPS ännu inte är kopplat till tunnelbanans signalsystem. Du får istället använda GetDepartures för tunnelbanan, se API-dokumentationen.

Inom några månader kommer det ett nytt realtids-API som även innehåller störningsinformation, och där finns all trafik samlad via en metod.

Mvh Sabina

• Ahh..tack för svaret, nu ser jag att det faktiskt står i beskrivningen också 😀

Kommer det nya API:et att innehålla "ExpectedDateTime" även för Tunnelbanan? Idag finns inte direkt något enkelt sätt att få ut hur många minuter det är kvar tills tunnelbanan kommer genom API:et GetDepartures. "DisplayRow" innehåller ju allt, både linjenummer, slutstation och minuter kvar. Får bli riktig regex magi för att extrahera datat ur den strängen. Eller finns det något annat sätt?

• Informationen för tunnelbanan kommer inte att innehålla mer/annan information än nu eftersom den fortfarande kommer från samma system. Däremot kommer den bli enklare att hantera genom att strängen är uppdelad i sina beståndsdelar så att linjenr, destination, minuter kvar och övrig information presenteras i olika element.