Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Geodatatjänster för stoppställen och linjer för kollektivtrafik?

Hej!

Jag undrar om det finns några geodatatjänster publicerade inom trafiklab (WMS- eller WFS-tjänster) för stoppställen och linjer för kollektivtrafik inom Stockholms län eller Stockholms stad?

MVH Ingela Nilsson

Kommentarer

 • Hej Ingela,

  Kan du förklara mer detalj vilken typ av geodata du söker.

  Jag tror att du hittar det du söker hos Lantmäteriet se http://www.lantmateriet.se/sv/Kartor-och-geogra... (utan att riktigt veta vad du letar efter).

  Med vänlig hälsning, Åke

 • Hej Åke!
  Tack för återkoppling på min fråga. Lantmäteriet producerar grundläggande geografiska data (vektor och raster) anpassade för olika skalområden. Dessa data kan publiceras som geodatatjänster, t.ex. wms (web map service, dvs raster) eller wfs (web feature service, dvs vektor). Det jag är ute efter är om kollektivtrafiken i Stockholm finns publicerad som geodatatjänster. Jag efterfrågar då främst linjesträckning för kollektivtrafiken samt hållplatser. Jag var i kontakt med SLL och de hänvisade mig hit för att se om någon visste inom detta forum.

  MVH Ingela

 • Hej Ingela!
  Du kanske redan har rett ut detta, men om inte kan jag tipsa om att använda SL Hållplatser och Linjer. Där kan man få ut JourneyPattern som anger alla hållplatser som en viss busslinje går på. Däremot är dessa inte angivna i samma ordning som bussen går, vilket SL i annan tråd hävdar att de heller inte kan göra. Man kan däremot genom resrobot få fram kommande stopp för en viss buss i realtid.
  Jag har precis frågat om liknande funktionalitet kan finnas genom resrobot i en ny fråga: http://kundo.se/org/trafiklabse/d/kommande-buss...

  Mvh, Linnéa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.