Frekvent felmeddelande

5322 Detta felmeddelande dyker upp ofta. Hur löser man det ?
Mona

Kommentarer

• Hej Mona,

Vilket API handlar detta om? Är det SL Realtid 4?

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Ja!
    Mona
  • API:et verkar ha en störning som började tidigare i veckan. Detta ligger nog bakom felet som du ser nu, och det finns tyvärr ingen möjlighet för användarna att lösa detta själv, utan SL måste fixa problemet på deras sida.

Du kan se statusen på API:et här: http://status.trafiklab.se/2412460

Som ett alternativ finns Resrobot stolptidtabeller: https://www.trafiklab.se/api/trafiklab-apis/resrobot-v21/timetables/ .

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Tack för utförligt svar

Med vänlig hälsning,
    Mona

Mona
  • Hur går det med detta? Det här API:et har gått från att ha blivit mer och mer flaky till vara helt nere senaste dagarna. Vad pågår egentligen?
    Martin
  • Det vore intressant att höra vad SL tänker om SL Realtid 4 nu. De har ju länge aviserat ett nytt API som ännu inte öppnats upp. Jag tror att anledningen var att det nya ännu inte var tillräckligt stabilt men det kan man väl tyck gäller det gamla också 😎

Mvh
    Jahan Larsson
    Johan Larsson
  • Hej!

Det handlar om ett problem i bakomliggande system som blir ostabil. De befintliga API:er blir äldre och planen är att fasa ut dem (vi kommunicerar ut detta med gott om tid att migrera när det är dags), men på grund av förseningar med det nya API:et kan man inte fasa ut de än. Samtidigt så uppdateras andra bakomliggande system enligt schema, till exempel för att få realtidsinformation från bussen. Dessa ändringar kan vara en av anledningarna till att detta API har blivit mer instabilt sen i somras.

Angående det nya API:et har vi haft kontakt med SL, och målet är att ha den på Trafiklab i 2024. Det finns inget exakt datum, men målet är så snabbt som möjligt.

SL kommer även göra en uppdatering till de befintliga API:er inom kort för att framtidssäkra dem tills det nya API:et har släppts. API-användare behöver inte byta till den uppdaterade versionen, utan allt går automatiskt och borde inte märkas alls. Tyvärr kommer denna uppdatering inte lösa instabiliteten med SL Realtidsinformation 4 än.

När det nya API:et publiceras kommer båda finnas samtidigt så att man kan gå över i lugn och ro. Denna information kommer även kommuniceras ut genom vår nyhetsbrev inom kort.

Hoppas att detta ger lite mer tydlighet. Sen vill jag också gärna tipsa om att registrera till vår nyhetsbrev för att inte missa nyheter som dessa i framtiden.