Fråga om Service nivåer på GTFS Regional Static Data

Hej!

Jag jobbar på European Spallation Source i Lund. Jag håller på att utveckla en applikation till våra interna infoskärmar som ska visa tidtabellen för en specifik station (vi har en spårvagnshållplats 100m utanför grindarna och det är praktiskt för anställda att kunna se avgångarna).

Det jag undrar om nu är service nivåerna. På brons-nivån får man bara begära data 50 gånger per månad! Med andra ord, redan två skärmar skulle överskrida gränsen även om de bara kollar en gång per dag. Hur fungerar det med de högre nivåerna? Kostar det något att få tillgång till Silver eller Guld (och, i så fall, hur mycket)?

Vänligen
/Paul Reinerfelt

Kommentarer

• Hej Paul!

Förlåt att svaren dröjde, på grund av tekniska problem ramlade inlägget mellan stolarna.

När du pratar om 50 anrop per månad låter det som att du pratar om våra GTFS datasets. Det stämmer, eftersom dessa datasets bara uppdateras en gång varje dag. Det krävs alltså bara 30 anrop för att alltid ha uppdaterad information i applikationer som använder denna data. GTFS-RT har nivåer som ligger mycket högre (börjar från 50 anrop per minut).

Om du istället använder en API, som till exempel Resrobot Stolptidtabeller, får du kolla på nivåer av den API du använder. Till exempel Resrobot Stolptidtabeller tillåter redan 10000 anrop per månad vid det minsta nivån.

Högre nivåer är helt kostnadsfritt. Man gör ett ansökan, och om beskrivningen låter rimligt blir det godkänt. Detta tillåter oss att undvika fel användning, till exempel skulle vi se om någon försöker att uppdatera en GTFS fil varje minut i stället för varje dag. I så fall kan vi tack till detta system hjälpa till och stödja användarna för att bygga bättre lösningar, samt att det begränsar kostnaden på vår sida (fel användning av API:er och data kostar oss ju pengar).

Hoppas att detta förtydligar allt.