Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

flera logiska trips för samma fysiska tåg

Hej!
För flera tåg i GTFS Sverige 2 finns flera separata poster i trips.txt, trots att det är samma fysiska tåg, och med samma eller i alla fall överlappande perioder.

Exempel SJ tåg 91 som har en separat post för grenen från Duved, och en från Luleå vilket är helt som det ska för ett tåg med olika vagnskurser. Men grenen från Luleå är inte bara en post i trips.txt, utan fyra: två Luleå-Stockholm med olika mönster med var på- och avstigning är tillåtet, och sen en Luleå-Sundsvall och en Sundsvall-Stockholm. Alla med samma uppehåll och period.

Vad är tanken bakom detta? Är det en artefakt från i vilka relationer operatören (SJ) vill tillåta försäljning av biljetter, och att de delar upp tåget i olika bokningsbara logiska delar?

Kommentarer

 • Halloj Per!

  Jag tror det beror på att tåget vid vissa datum blir uppdelat till två tåg i Sundsvall. Tåg 91 kan gå både mot Göteborg C och Stockholm C från Luleå. I Sundsvall fortsätter sedan en del av 91 istället som 71 mot Göteborg, medan det som återstår av 91 fortsätter mot Stockholm.

  Se här: https://www2.sj.se/sv/trafikinfo/trafiken-idag.html/search/91/OTN/3970/Time/2019-02-06%2016:58 (fäll ut den gula knappen "Trafikförändring")
  Du kan också testa att söka på sj.se från Luleå till Göteborg/Stockholm och se att nattågen skyltas som Tåg 91 utan byten.

  // Kevin
  Team Trafiklab
 • Tack. Det är en poäng. Men då borde det väl vara två logiska trips hela vägen Luleå - Göteborg C respektive Luleå - Stockholm C; ingen förbindelse som faktiskt slutar i Sundsvall? Så har jag uppfattat GTFS-standarden för kursvagnar i alla fall.

  Och det förklarar inte riktigt att det finns två logiska förbindelser Luleå - Stockholm C helt identiska förutom vilka stationer som är tillåtna för av- / påstigning?

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.