Felformaterad URL?

Hej, försöker ta reda på ett stations ID men får inte ut något. Är denna URL formaterad rätt?
https://api.trafiklab.se/sl/platsuppslag/v2/api.json?key=API_NYCKEL&input=STATIONSNAMN

Mvh Frej
Frej

Kommentarer

• Hej Frej,

Du verkar blanda ihop URLs från olika API:er. Menade du att använda Resrobot platsuppslag?

Där ser URL:erna såhär ut: https://api.resrobot.se/v2.1/location.name?input=Göteborg&format=json&accessId=API_KEY

Fullständig dokumentation finns på https://www.trafiklab.se/api/trafiklab-apis/resrobot-v21/stop-lookup/.

Hälsningar,
    Bert

Bert på Trafiklab
  • Hej igen, jag försöker använda "SL Platsuppslag". URLen du skickade verkar fungera, men får att min API nyckel inte tillåts, trots att jag skapat ett projekt och hämtat en nyckel för "SL Platsuppslag". Någon idé på vad jag kan tänkas missa?

Ifall hela responsen kan vara till hjälp så såg den ut såhär;
    "{"serverVersion":"2.25.0","dialectVersion":"2.25","errorCode":"API_AUTH","errorText":"access denied for <API NYCKELN> on location.name identified by location.name","requestId":"default-request-id"}"

Tack!
    Frej
  • Finns det något annat enklare sätt att bara få ut ID:t av en station? Vill i grund och botten bara använda "ResRobot - Stolptidtabeller 2" men den kräver ett stations ID, vilket som jag förstått endast går att få tag på via denna API? (baserat på denna tråd https://support.trafiklab.se/org/trafiklabse/d/hitta-stations-id/).
    Känns som att jag missar nåt enklare sätt att få ut dessa ID:n?
    Frej
  • Hej Frej,

Stations-id kan skilja sig mellan API:erna. Det går därför inte att hämta ett id från till exempel SL Platssuppslag för att använda det i Resrobot, utan man måste hämta id:et från Resrobot platsuppslag. Varje API har sin egen dokumentation och svarsformat, och har egna nycklar.

Just när det gäller Resrobot kan du även använda hållplats-id:er GTFS Sverige 2, på grund av att båda Resrobot och GTFS Sverige 2 är baserad på exakt samma data.

För att ladda ner den nyaste data i GTFS Sverige 2 krävs en nyckel, men historiskt data (senast uppdaterad förra vecka) kan man ladda ned direkt, så där kan du kolla direkt i stops.txt filen. Filen hittar du här. https://data.samtrafiken.se/trafiklab/gtfs-sverige-2/2023/01/sweden-20230105.zip

Bert på Trafiklab
  • Tack så mycket! Det underlättar otroligt mycket 😀
    Frej