Felaktigt svar från Resrobot - Stoptidtabeller i superläge

Hej! Jag har hittat ett väldigt konstigt svar från Resrobot - Stolptidtabeller. För busshållplatsen Vattugatan i Stockholm (locationId=7469350) får jag tillbaka de korrekta bussavgångarna, men även pendeltågsavgångar som verkar tillhöra Stockholm C. Detta händer i superläge, medan det inte sker med det 'vanliga' API:t, vilket gör att jag gissar på att det är SL:s underliggande API som returnerar ett konstigt svar.

Kommentarer

• Gäller även andra stationer runt omkring Stockholm C, som Cityterminalen (7400622), Klarabergsviadukten (7404383) och T-centralen (7420749).

• Hej Henrik!

Du har rätt i att pendeltågavgångar (på hållplatserna ovan) finns med i Super APIet svar. Detta är en följd av svårigheter i matchningen av datat som kommer från SL's realtidsAPI. De visas också felaktiget i vår egen utkanal Resrobot/Trafiktavla.

På Trafiklab kommer med hög sannolikhet Super APIet för Stolptidstabeller att försvinna till slutet av året, så det kommer inte läggas resurser på hantera problem i utdata som detta.

Min rekommendation på kort sikt är att du filtrera bort pendeltågstrafiken ur APIsvaret, men på lite längre sikt övergår till att använda det vanliga API anropet för Stolptidstabeller.

Med vänlig hälsning, Åke

Team Trafiklab
  • Ok. Jag tycker att det låter mycket olyckligt att ni tar bort super-versionen av API:t. Det gör ju att det inte längre blir möjligt att genom Samtrafikens stations-ID:n få ut realtidsdata längre. Eller har ni tänkt lösa det på något annat sätt?