Fel svar från SL Realtidsinformation 3 för Österskärslinjen

SL Realtidsinformation 3 beskriver Roslagsbana tåg som 'Trams'.

http://api.sl.se/api2/realtimedepartures.json?t...

Är det förväntade beteendet? Om ja, varför?
Tack!

Kommentarer

• Lokalbanor och spårväg anges som trafikslag TRAM. Jag hoppas att det inte står "Trams" som du säger.

//Sofia

• Den returneras under "Trams". Vilket är enligt Trafiklab dokumentation. Det finns också "Bussar", "Metros", "Ships" och "Tåg".

Poängen är, att i de GTFS filen Trafiklab tillhandahåller, Roslagsbana klassificeras som järnväg (route_type 2), vilket inte är korrekt och bör klassificeras som route_type 0 (Tram, Streetcar, Spårväg) istället.

Då blir det ingen skillnad mellan realtid api och schema data från GTFS.

• Hej!

Skillnaden mellan spårväg och järnväg är inte alltid helt självklar och kan därför variera mellan olika organisationer. Vi bör sträva efter en gemensam definition. Tack för att du uppmärksammade detta Andrey.

Mvh
    //Sofia