Fel i GTFS API

Jag behöver en uppdaterad tabells om översätter de hållplats-id som Samtrafik använder till de hållplats-id som Värmlandstrafik använder.
Detta erbjuder ni redan här: https://api.trafiklab.se/samtrafiken/gtfs/extra...
Tyvärr är inte denna lista korrekt. Det förekommer dubbletter på två ställen (ett och samma samtraifk-id som översätts till två olika Värmlands-id. Dessutom finns det i listan 42 hållplatser som inte existerar längre hos Värmlandstrafik.
Hur håller vi detta API up-to-date?

Kommentarer

• Hej!

Generellt sett kan rikshållplatser vara lite större än lokala hållplatser. Då kan det finnas flera lokala id för samma rikshållplats och trafikproducent. Därför kan det finnas två Värmlands-id för ett Rikshållplats-id. Det kan även vara så att ett av dem är ett gammal id som kan tas bort.

De 42 hållplatserna som inte existerar kan mycket väl vara så. Vi gör en import av hållplatser vi får från trafikproducenterna för att skapa detta mappnings-API. I denna import så kollas inte om det är hållplatser som inte finns längre vilket troligtvis medfört detta du upptäckt. Det är ett manuellt arbete att plocka bort dessa idag, så har du möjligheten att återkomma med en lista på de 42 hållplatserna så ska vi kolla på det?

/Martin

Team Trafiklab
  • Ok!

44 hållplatser rörde det sig om för att vara exakt. Två av dessa 44 var de dubbletterna som jag skrev om.

Jag bifogar en xlsx som förklarar saken. Som jag förstår det så skall 12 hållplatser helt tas bort. Övriga hållplatser körs av länstrafiken i Örebro. Huruvida dessa skall finnas med i detta specifika API vet jag inte?

Hur gör vi för att detta skall fungera i framtiden? Ligger det på Värmlandstrafik att mata Trafiklab med data varje gång de utför en förändring som att ta bort en hållplats eller motsvarande?

Bifogad fil:
    https://kundo.se/site_media/attachment/forum_63...

• Hej!

Vi kan inte garantera att det inte finns borttagna hållplatser, även om vi har en ambition av att det ska vara rätt.
    Dock kan det finnas vilande hållplatser som ska vara kvar och så vidare.
    Och av naturen kan vi inte garantera en en-till-en-matchning.

Jag skulle förslå att du bygger in logik i applikation så att den kan hantera gamla idn som finns med.
    (Samkör med tabell från Värmland och ta bort de som fattas till exempel.)

/Martin

Team Trafiklab
  • Jag antar att jag i så fall kan koka ner det till att fråga på vems initiativ det är när detta API uppdateras? Ifall Samtrafiken gör förändringar på sin sida, uppdateras det då? Hur ser det ut med Värmlandstrafik?

//Joakim

• Hej!

Är detta fortfarande ett problem?

/Martin

Team Trafiklab
  • Ja tyvärr.

• Hej!

Det har gjorts lite förbättringar i extrakt-programmet under hösten men om problemet återstår behöver vi få in lite exempel så att vi kan söka vidare i koden.

Kan du skicka in några nya exempel?

Team Trafiklab
  • OK! Då missuppfattade jag dig. Jag ska se efter om problemet återstår och återkommer i tråden sen.

//Joakim