Fel grammatikanvändning i appen Res i STHLM!

Hej!

Jag upptäckte precis ett fel i appen Res i STHLM, d.v.s. i texten i rutan där man skall ange varifrån man skall resa. Det står "Vart åker du ifrån?" men det är grammatiskt fel. Rätt är "Var åker du ifrån?" eller ännu bättre vore "Varifrån åker du?"! Ordet "vart" anger riktning och "var" befintlighet! "Varifrån åker du?" och "Vart vill du åka?". Även om det har blivit ganska gängse att folk säger fel, berättigar det inte att man skriver fel i en app som så många männsikor i Stockholm förknippar med SL. Det känns mycket oprofessionelt, pubertalt och slarvigt tycker jag. Jag hoppas verkligen att ni kommer att rätta detta fel!

Jag vore tacksam för er återkoppling!!

Med vänliga hälsningar
Johanna Olsén

Kommentarer

• Hej!

"Res i STHLM"-appen använder data från Trafiklab, men vi har inte kontroll över appen. Du kan kontakta utvecklarna för appen på resisthlm@nobina.se.

// Kevin