Fel format vid 200 svar när det inte finns några tider

Hej!

Arlanda Express ska ha underhåll dagarna 2022-06-05-2022-06-06 och därför finns det inga tider för dessa dagar. Däremot kan vi ju göra anrop från vårt API dessa dagar, likt:
https://api.resrobot.se/v2.1/departureBoard?accessId=XXXX&date=2022-06-05&duration=1439&format=json&id=740000001&operators=287&passlist=1&time=00:00

När jag gör det anropet får jag ett svar som är 200 OK, med följande body:
{
"TechnicalMessages": {
"TechnicalMessage": [
{
"value": "2022-05-24 10:52:54",
"key": "requestTime"
}
]
},
"serverVersion": "2.25.0",
"dialectVersion": "2.25",
"planRtTs": "1970-01-01T01:00:00.000+01:00",
"requestId": "ytwakiwgwaxnyk8g"
}
Detta motsvarar inte det formatet vi förväntar oss vid ett 200 svar. Det vi förväntar oss är ju snarare en tom lista med avgångar. Finns det något sätt för oss att veta när vi ska försöka serialisera till ett annat format vid 200 svar? Eller har jag hittat en bugg?
Robin

Kommentarer

• Hej Robin,

Detta verkar vara enligt API:ets specifikation, men står fel i vår dokumentation. Vi uppdaterar vår dokumentation, ni får tolka detta som ett svar utan resultat.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Hittade det här svaret nyss (https://support.trafiklab.se/org/trafiklabse/d/technicalmesage/) som gjorde att jag förstod lite bättre vad som har hänt.

Så det som händer är att fältet "Departure" försvinner när det inte finns några avgångar under tiden. Borde inte fältet kunna vara kvar med en tom lista då? Eller vad är anledningen till att det inte blir kvar alls?
    Robin
  • Hej Robin,

Jag håller absolut med att en tom lista vore bättre. Detta är dock en standardlösning från en systemleverantör, som gör att vi inte kan styra allt, och att det tar tid och kostar ofta extra om vi vill anpassa någonting.

Vi är medveten om flera saker som kan förbättras på Resrobot, och återkoppling som den här tas med när vi vidareutvecklar Resrobot eller en uppföljare.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Jag förstår, det kan vara bra att ha med då ja som input för framtiden och bra att det dokumenteras som du nämner så att man vet hur man ska hantera att man inte får något resultat. Tack för hjälpen.
    Robin