Departures kan vara null i realtidsinformation 4

Tänkte bara rapportera att Departures kan vara null i JSON för buss i realtidsinformation 4 till skillnad från vad som står i dokumentationen

Dags att uppdatera dokumentationen så att den berättar vilka nycklar som kan saknas / vara null?

Kommentarer

• Hej a,
    Tack för feedbacken! Vi behöver synka med SL för att se vad som gäller i denna fråga.

Hälsningar
    Kenneth
    Team Trafiklab
  • Känns spontant som att jag skrev fel och egentligen menade Deviations
  • Hej a,
    Alright, då hänger jag med. Enligt dokumentationen kan Deviations vara tom.

"Innehåller typen ”Deviation” nedan. Denna kan vara tom, eller innehålla 1 till flera avvikelser."

Är det något specifikt i dokumentationen som du vill att vi förtydligar?

Hälsningar
    Kenneth
    Team Trafiklab
  • Ja precis, men tom != null.

Absolut! Det som skulle behöva förtydligas i dokumentationen är vilka fält som kan vara null, samt vilka nycklar som kan saknas helt. Det indikeras enkelt genom att ta ett blad från Swift/Kotlin och helt enkelt skriva ett '?' efter nycklar om de inte alltid skickas med, samt detsamma efter fältets typ ifall värdet kan vara null. Inga nya kolumner behöver trängas i tabellerna, endast en fotnot om vad frågetecknet betyder.

Detta gäller alla JSON-API:er