Connection timed out på url https://api.resrobot.se/samtrafiken/gtfs/feed_info.txt

Hej,

Vi använder GTFS Sverige 2 API:t för att hämta hem filer som vi sedan bearbetat för kunna slå upp tidtabeller för tåg.

När vi försöker komma åt url:en:

https://api.resrobot.se/samtrafiken/gtfs/feed_info.txt

så fungerar den inte utan efter ett tag så timeout:ar den bara.

Har varit så är i 2-3 dagar nu.

Är det något ni kan kolla på?

Tack på förhand!

/Mikael

Mikael Kjellström

Kommentarer

• Hej Mikael,

Det beror nog på en driftstörning tidigare idag.
    Nu går det att nå filen igen.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Verkar vara något mer problem.

Idag så får vi:

"Not Found
    The requested URL was not found on this server.

Apache/2.4.56 (Debian) Server at api.resrobot.se Port 80 "

när vi försöker accessa:

https://api.resrobot.se/samtrafiken/gtfs/feed_info.txt

så vore tacksam om ni kunde kolla på vad det beror på.

/Mikael

Mikael Kjellström
  • Hej Mikael,

Detta är relaterad till driftstörningen vi hade tidigare, och utreds nu av vår systemleverantör.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Hej Bert,

Det är fortfarande error 404 på url:en. Finns det någon uppdatering på detta när det kan tänkas vara löst?

/Mikael

Mikael Kjellström
  • Hej Mikael!

GTFS-filen är nu tillgängligt igen, vilket var vår högsta prio. Detta är felanmält och kommer förhoppningsvis återställas snabbt. I väntan på det kan man ladda ner GTFS filen en gång per dag.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Hej,

Tack för svar. Men vi har automatiserat vår lösning och läser då in https://api.resrobot.se/samtrafiken/gtfs/feed_info.txt för att se om filen har uppdaterats sedan vi senast behandlade den och då vi får 404 så avbryter vi vår behandling av filen då vi inte kan göra en bedömning om filen har uppdateras eller inte.

Det finns en begränsning på hur många gånger man får hämta filen och vi kollar X gånger per dag om filen har uppdateras och hämtar bara hem filen om den har uppdaterats.

Så det vore bra om man kunde få det att fungera som det var tidigare så man inte behöver ladda hem och behandla filen då det är ganska mycket data i den som skall behandlas.

/Mikael

Mikael Kjellström
  • Hej Mikael,

Det är absolut så som det är tänkt. Jag ville bara förtydliga att GTFS-filen redan är tillgängligt om man redan vill ha en nyare fil innan även feed_info kommer upp igen.