Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Byta från xml till gtfs

Skånetrafiken api ska övergå från xml till gtfs.
Hur annorlunda, mycket nytt att lära är det med tanke på att anpassa, uppdatera en app?
Jag ni några tips som kan underlätta? Det verkar finnas några xml till gtfs konverteringsverktyg. Vet ni något om det finns något sådant som är bra skulle fungera för konvertering från Skånetrafiken xml?

Kommentarer

 • Hej Busse,

  Jag är inte bekant med Skånetrafikens API. Har du ett exempel på ett API-svar?

  GTFS är lite annorlunda från en API. GTFS är en data-dump, dvs att du får en zip-fil med information om all planerad trafik i några månader. Zip-filen innehåller bland annat en fil med alla turer, ruter, hållplatser, hållplatstider, ... . Dessa filer är i en CSV format, och är liknande med en små databas. Till exempel, en trip har en trip_id som identifierar en trip, men också en route_id som pekar till en route vilken den trip tillhör till. GTFS-datat finns redan på Trafiklab.se som GTFS Regional (hög detalj, inklusiv realtidsdata, för några operatörer inklusive Skånetrafiken) eller GTFS Sverige 2 (hela sverige, inte så detaljerad, ingen realtid).

  GTFS är en internationell standard, och detta har som fördel att det finns många opensource-biblioteker som kan hjälpa dig. Specifikationen finns på https://developers.google.com/transit/gtfs/reference/ .

  Om du hellre använder en API kan jag rekommendera dig att kolla på ResRobot API:erna på Trafiklab. Där finns bland annat en API som ger dig nästa avgångar från en hållplats och en reseplanerare-API. Dessa API:er funkar för hela Sverige.

  All Trafiklabs API:er hittar du här: https://www.trafiklab.se/api

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.