Busstrafiken - data till infoskärmar

Vi är ett projekt i Region Västerbotten (Hållbara arbets- och tjänsteresor) där vi har deltagande organisationer som vill stimulera fler medarbetare till att åka buss. Detta vill de göra genom att informera om busstrafikens avgångstider på skärmar i entréer. Eftersom ni redan hämtar busstider från aktörer undrar vi om vi kan nyttja er data på något sätt (hämta från er sida) för specifika busslinjer?
Bussbolag det berör är Länstrafiken och Skellefteå buss.

Projektet har medel för ev. kostnader.

Kommentarer

• Hej Lena,

Vi har flera API:er och datasets som kan hjälpa er. Samtliga publiceras som öppna data och är helt kostnadsfritt.

I detta fall skulle jag rekommendera att ni kollar på ResRobot, mer specifikt stolptidstabeller API:et. Genom denna API kan ni hämta alla avgångar för en valfri hållplats, perfekt för att visa upp avgångar från närliggande hållplatser.

Mer information om denna API hittar ni här: https://www.trafiklab.se/api/resrobot-stolptidtabeller-2

Säg till om vi kan hjälpa något mer.