Busspositioner SL trafiken

Hej!

När kommer API:erna för SL:s busspositioner i realtid vara tillgängligt?

Enligt information skulle de redan vara tillgängliga men jag kan inte hitta dem på er hemsida och enligt länken https://www.trafiklab.se/api/sl-reseplanerare/new-sl-api-public-transport-information-region så ser det ut att vara uppskjutet? Det gäller alltså verkliga busspositioner och inte de prognoser/realtid som finns tillgängligt idag.

Tack på förhand!

Kommentarer

• Hej Caroline,

Busspositioner finns som del av GTFS Regional Realtid. Information kring denna API hittar du här: https://www.trafiklab.se/node/26806/documentation .

SLs nya API är försenad och kommer troligen under 2021.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Bra upplysningar så jag väntar då?
  • Om du vill använda SLs nya API måste du vänta, om du vill ha fordonspositioner genom GTFS-RT så finns de redan på Trafiklab.
    Bert på Trafiklab
  • Hej,

Hoppas det går bra att jag ställer mina frågor här om det nya APIet.

1. Är det först när bussen anländer till starthållplats som positionen för bussen kommer presenteras i APIet, eller kan man få tillgång till den tidigare?

Bakgrunden till min fråga är att om bussen är sen ifrån sin tidigare tur(eller ut från garaget till starthållplatsen), så kan det vara bra att redan innan avgångstiden (enligt tidtabellstid) kunna presentera information att bussen är sen för användaren.

2. Kommer positioner finnas för samtliga bussar(i SLs trafik) vid släpp av APIet?

3. Kommer positionsdata komma för även spårbunden trafik i närtid?

4. Kommer detta APIet ha stöd för att "planera runt" störningar, alltså säg att en delsträcka av pendeltågen är inställd pga spårfel, men det finns bussar som går sträckan (där tåget är inställt), kommer APIet ge förslag på byte till denna buss eller kommer användaren vara tvungen att dela upp reseplaneringen i två eller tre steg för att få fram denna resan?

Med vänlig hälsning/