Bugg GTFS Regional Static data (beta) quota exceeded

Hej,

Ni verkar ha någon slags bugg i hämtning av GTFS Regional Static data. När man anropar https://opendata.samtrafiken.se/ul/feed_info.txt?key=<api-nyckel> så får man ett felmeddelande tillbaka i JSON format. För det första borde det här returnera 404 not found i och med att dokumentationen säger att man ska validera med hjälp av HTTP get istället.

Efter detta enda anrop så får man quota exceeded tillbaka på alla anrop til
https://opendata.samtrafiken.se/ul/ul.zip?key=<api-nyckel>. Trots att bara ett anrop har gjorts.

Tacksam om ni kan rätta till min quota och även rätta buggen.

Mvh

/Bojan

Kommentarer

• Hej Bojan!

Första filen, "feed_info.txt" finns inte längre efter vår byte mellan driftmiljöer. I stället skickar våra servrar HTTP last-modified och HTTP ETag headers, som man kan använda för att se om en fil har ändrats. Vi också har stöd för Conditional Requests, där vår server bara skickar en body om ny information finns. Denna lösningar är standarden på nätet, så du kan återanvända kod mellan Trafiklab och eventuella andra datakällor. Det kan även vara så att din HTTP-bibliotek gör allt för dig, så att du inte ens måste tänka om det och så att filen blir cachad automatiskt.

När någonting går fel får du en HTTP felkod (400, 403, 404, 429) tillsammans med en felmedellande i JSON-formatet.

Kan det vara att du försökte flera gånger med feed_info.txt? Bronze nivån är ganska strikt, så det kan vara att det gick fel där? Du kan skapa en ny nyckel för att testa det.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Hej Bert,

Jag testade direkt från en vanlig webbläsare. Såvida inte webbläsaren gjorde flera requests på något sätt i bakgrunden så var det bara en request jag gjorde.

Inte säker på hur jag skapar en ny nyckel. På min sida med API nycklar hittar jag bara en uppgradera länk för GTFS Regional static data. Ska jag generera en ny nyckel på annat ställe?

Mvh

/Bojan
  • För att göra det raderar du API:en från projektet, sparar du, och lägger du till API:en igen. Då kan du hämta en ny nyckel. Jag har gjört det för dig nu, så du kan kopiera den nya nyckel  direkt från projektet.