Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Bokningsbara turer

Hej. Finns det i GTFS regional ngn info i någon av datafilerna info om vilka turer eller delar av turer som har "för-bokningskrav" på? Exempel är Waxholmsbolagets tur "0494" som (om söndagar) endast går utifrån följande,

"Beställ resan i Waxholmsbolagets app eller via kundtjänst 08-600 10 00 minst 2
timmar innan avgång från aktuell brygga, dock senast kl 17.00"

Kommentarer

 • Hej Carl,

  I dagsläget finns det ingen stöd för denna information i GTFS-standarden. Det finns en förslag för GTFS flex (https://github.com/MobilityData/gtfs-flex), men den ingår inte i GTFS-standarden än.

  Denna information finns dock i våra NeTEx-data.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • Nu förstår jag inte? Det går ju att ange pickup_type=2 och drop_off_type=2 i stop_times.txt enligt GTFS-standarden för att visa att man måste boka i förväg. Detta är ju också precis vad ni har gjort i många av GTFS-filerna, men av någon anledning saknas detta just för Waxholmsbolaget (där är det felaktigt pickup_type=3 och drop_off_type=3 även om man måste boka i förväg).
 • Förlåt, jag uppfattade frågan som att Carl var ute efter själva meddelanden och inte bara pickup/dropoff type. Vi dubbelkollar pickup och dropoff type på Waxholmsbolaget.

  // Bert
  Bert på Trafiklab
 • Åter i ärendet,

  värdet "pickup_type" finns i GTFS regional men verkar inte vara ifyllt korrekt på de Waxholmsbolagets turer som har "krav på förbokning". Nu verkar alla turer vara "semafor-kallning" och därmed värdet "3" men det är fel värde, anser jag, i de fall telefonbokning krävs.

  Är det något som går att ordna till?
  CARL
 • Hej Carl,

  Jag har kollat lite och det verkar vara ett problem med den data som levereras till oss. Har du ett exempel på en tur eller avgång som borde vara förbeställningstrafik?

  Hälsningar,
  Bert

  Bert på Trafiklab
 • Hej Bert, är bif record tillräckligt för att koppla mot databasen? Den här har telefonbokning "senast 1h före avgång" i tidtabellen men inte i datat som medföljer GTFS-feeden.

  CARL
 • Hej Carl,

  Det fungerar utmärkt, där har vi alla id:er för att spåra turen.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • Hej!

  Återkommer i frågan om Waxholmsbolaget turer som "måste bokas".

  Finns någon möjlighet att undersöka saken på nytt så att korrekt data medföljer GTFS-feeden?, Detta då antalet turer som har krav på bokning nu ökar och det data som publiceras därmed faktiskt är "fel" när det beskrivs som "ej nödvändigt att boka först". dvs Feeden innehåller inte korrekt information ut mot slutanvändaren i flera fall och kunden blir ståendes fast på "ön" utan att båt kommer.

  Mvh Carl Ekman
  Carl Ekman
 • Här är ett exempel, som underlag. I feeden står att man ska "göra upp med föraren" men det borde på vissa av bryggorna vara "Ring och gör upp med bolaget i förväg", dvs pickup type = 2 istället för 3 på några av raderna.
  Carl Ekman
 • Hej!

  Tack för det tydliga exemplet! Det verkar som att denna information inte följer med till våra system. Vi tar kontakt med dem för att se om de kan leverera denna information även genom de digitala kanaler vi använder os av. Så fort att vi får in denna information kommer turerna ha pickup/dropoff type 2.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • Hej Carl!

  Detta beror på att det saknas kopplingar mellan vissa system vilket gör att den data som behövs för att flagga dessa turer korrekt saknas när vi exporterar vår GTFS data. Tyvärr finns det ingen prognos på när dessa data kommer vara på plats.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.