Bokningsbara turer

Hej. Finns det i GTFS regional ngn info i någon av datafilerna info om vilka turer eller delar av turer som har "för-bokningskrav" på? Exempel är Waxholmsbolagets tur "0494" som (om söndagar) endast går utifrån följande,

"Beställ resan i Waxholmsbolagets app eller via kundtjänst 08-600 10 00 minst 2
timmar innan avgång från aktuell brygga, dock senast kl 17.00"
CARL EKMAN

Kommentarer

 • Hej Carl,

  I dagsläget finns det ingen stöd för denna information i GTFS-standarden. Det finns en förslag för GTFS flex (https://github.com/MobilityData/gtfs-flex), men den ingår inte i GTFS-standarden än.

  Denna information finns dock i våra NeTEx-data.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • Nu förstår jag inte? Det går ju att ange pickup_type=2 och drop_off_type=2 i stop_times.txt enligt GTFS-standarden för att visa att man måste boka i förväg. Detta är ju också precis vad ni har gjort i många av GTFS-filerna, men av någon anledning saknas detta just för Waxholmsbolaget (där är det felaktigt pickup_type=3 och drop_off_type=3 även om man måste boka i förväg).
  Robert
 • Förlåt, jag uppfattade frågan som att Carl var ute efter själva meddelanden och inte bara pickup/dropoff type. Vi dubbelkollar pickup och dropoff type på Waxholmsbolaget.

  // Bert
  Bert på Trafiklab
 • Åter i ärendet,

  värdet "pickup_type" finns i GTFS regional men verkar inte vara ifyllt korrekt på de Waxholmsbolagets turer som har "krav på förbokning". Nu verkar alla turer vara "semafor-kallning" och därmed värdet "3" men det är fel värde, anser jag, i de fall telefonbokning krävs.

  Är det något som går att ordna till?
  CARL
 • Hej Carl,

  Jag har kollat lite och det verkar vara ett problem med den data som levereras till oss. Har du ett exempel på en tur eller avgång som borde vara förbeställningstrafik?

  Hälsningar,
  Bert

  Bert på Trafiklab
 • Hej Bert, är bif record tillräckligt för att koppla mot databasen? Den här har telefonbokning "senast 1h före avgång" i tidtabellen men inte i datat som medföljer GTFS-feeden.

  CARL
 • Hej Carl,

  Det fungerar utmärkt, där har vi alla id:er för att spåra turen.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.