Behöver förstå agency_stops.txt filen

Hej,

Är det tanken att själva "mappnings nyckeln" är agency_id och stop_id för att få agency_stop_id som är det lokal värdet för agencyn i deras system?

Det jag undrar över är nu att jag drog hem agency_stops.txt och där såg jag att t ex att { agency_id:275, stop_id:740046031 } fanns med två gånger i filen med två olika lokala stop_ids 10202 och 4311.

Hur kan jag veta vilket lokalt stop_id som gäller förutsett att jag tolkat denna filen korrekt och hur det mappas? Skall det vara 1:N eller 1:1 förhållande i denna filen med agency_id och stop_id som nyckel för att få värdet agency_stop_id?

Daniel Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

• Hej Daniel!

agency_stops används för att tolka lokala ID:er till rikshållplats ID:er. appningen börde vara [1...*]:[0...1]. Till exempel:

agency_id,stop_id,agency_stop_id
    275,740068441,64911

menar att agency 275 använder 64911 internt för rikshållplats 740068441. Denna mappning kan vara hjälpsam om man vill kombinera ResRobot eller GTFS Sverige 2 med interna system hos operatörn. Varje rikshållplats har en eller flera lokale hållplatser, men inte varje lokala hållplats korresponderar med en rikshållplats ID.