API val för skolprojekt

Hej.

Jag heter Oscar och har funderat på att göra en webbapp som visar nästkommande avgångar utanför min skola (Stockholm Science & Innovations School) och för kista T-bana.

Jag räknade på att det blir cirka 200000 anrop per månad och undrar hur jag skulle gå till väga gällande val av API.

Frågan är alltså om jag bör använda "SL Realtidsinformation 4" eller om jag ska vänta på SL:s nya API som ryktas komma nu 2021.

Med vänliga hälsningar
Oscar Freij

Kommentarer

• Hej Oscar,

Vi vet inte exakt när SLs nya API kommer släppas. När SLs nya API släpps kommer du troligen ha flera månader för att migrera applikationen. Om du ska vänta eller börja redan nu är något som du bestämmer själv.

Alternativt finns det också ResRobot Stolptidtabeller, som också har realtidsinformation för SL.

200.000 är väldigt många anrop. Kommer systemet användas dygnet runt? Om inte, så kan du sänka uppdateringsfrekvensen under natten till 1 gång var 5e minut. Jag skulle rekommendera att inte göra mer än 1 anrop i minuten per hållplats.

Hälsningar,
    Bert

Bert på Trafiklab
  • Hej och tack för snabbt svar.

Verkar som att jag räknat ganska fel.
    Det är 5 stopp som jag ska hämta avgångarna för. Detta ska ske 09:00-21:00
    Då en av stoppen "Kista T-Bana" kommer separeras som 2 olika förfrågningar, en för buss och en för tunnelbanan så blir det 6 anrop per minut.

Finns det möjligt något sätt att skicka förfrågan för flera stopp i samma förfrågan?
  • Hej Oscar,

Tyvärr är det inte möjligt just nu. Nya API:et kommer inte heller ha stöd för flera stopp i samma förfrågan.