API till sajt eller karta

Hej
Jag har startat ett projekt med störningsinformation och undrar nu hur jag ska göra för att få in data i exv en karta i Carto eller till HTML för vår sajt.
Hur göra?
Tack.

Kommentarer

• Hej Mårten,
    Låter som ett intressant projekt du har på gång! Vilken region är du intresserad av?

När du nämner Carto låter det som att du vill visualisera störningen på något sätt. Är det bara kollektivtrafikstörningar som du är intresserad av eller andra trafikhändelser? Berätta gärna mer så ska vi försöka guida dig rätt i API-djungeln.

Om du befinner dig i närheten av KTH i Stockholm imorgon får du gärna komma och träffas oss på vår meetup. På agendan står bland annat Caterina från Savantic som kommer prata machine learning och kollektivtrafik, både SL och Trafikverket kommer presenterar nyheter i deras tjänster.

https://www.meetup.com/en-AU/Trafiklab-Meetup/events/256369564/

Hälsningar
    Kenneth
    Team Trafiklab
  • Hej
    och tack för snabbt svar. Jag hann tyvärr inte förbi meetupen.

Ska förtydliga mig något: jag är redaktör på P4 Stockholm och vill i första skedet göra ett test med två olika saker: dels vill jag visualisera trafikstörningar i Stockholm, och dels visualisera förseningar. Och nu vill jag då veta hur jag ska gå tillväga för att använda API för att få in detta, i HTML eller i Carto.

• Hej Mårten.
    Vi har tyvärr inget klockrent svar till dig hur du ska gå tillväga då vi inte jobbat med Carto.

Hittade en guide här som visar hur man läser in statisk data (hållplatser, linjer etc)
    https://medium.com/@mondaymaps/making-an-animated-transit-map-with-gtfs-data-9764da09c08d

Denna guide kan du kanske använda som grund och sedan jobba vidare med realtidsinformationen för störningsmeddelanden och ankomstprognoser.

Du kan kanske även titta lite på onebusaway och se om det är användbart för dig.

https://onebusaway.org/
    http://pugetsound.onebusaway.org/where/standard/