Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

API SL Realtidsinformation

Hej, har ni någon ungefärlig tidsplan på när i tiden som metoden GetDpsDepartures kommer ersätta GetDepartures i SL Realtidsinformations api? Är det inom närmaste månader eller kanske år?

Kommentarer

 • Hej Marcus,
  Inom några månader kommer det ett nytt realtids-API som även innehåller störningsinformation, och där finns all trafik samlad via en metod. Informationen för tunnelbanan kommer där inte att innehålla mer/annan information än nu eftersom den fortfarande kommer från samma system. Däremot kommer den bli enklare att hantera genom att strängen är uppdelad i sina beståndsdelar så att linjenr, destination, minuter kvar och övrig information presenteras i olika element.

  Det finns ingen färdig tidplan för när tunnelbanans realtidsinformation kommer att hanteras via samma system som övrig trafik, men det handlar om några år innan alla tunnelbanelinjer är med.

  Mvh
  Sabina

 • Hej Sabina, tack för snabbt och bra svar. Kommer det nya api't använda samma metod och adress? Om inte, kommer det nya att ersätta det gamla på dagen eller kommer det att köras simultant en period för att undvika problem för oss som har integrerat mot det gamla?

  mvh

 • Hej,
  det nya API:et kommer ha egen adress och nytt metodnamn. Det gamla kommer finnas kvar minst 3 månader parallellt med det nya.

  Dokumentation kommer inom kort...

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.