API request

Hur jag än gör så får jag felmeddelande att någon parameter saknas.

Jag har testat at speca ?key direkt i URLen och även skickat med det som requestparameter när jag testar med cURL.

Har ni något bra exempel med cURL för t ex https://api.resrobot.se/v2/location.name end-pointen?

Kommentarer

• Hej Joaqim!

Jag har ingen cURL exempel, men en GET anrop mot denna URL borde funka:

https://api.resrobot.se/v2/location.name?input=stockholm?&format=xml&lang=sv&key=<din_nyckel>

Där <din_nyckel> är din ResRobot Reseplanerare nyckel.

Frågetecknet efter Stockholm indikerar att man vill få tillbaka allt som matchar "stockholm" ungefär, utan frågetecknet får du bara den hållplats som heter "stockholm" i ResRobot.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Ja, det var så jag förväntade mig att det skulle fungera. Konstigt nog så fungerade det 5-10 minuter efter de första (misslyckade) förfrågningarna.