API-nyckel

Hej försöker att få en API nyckel till "ResRobot - Reseplanerare (Beta)", men det fungerar. Får bara att jag skall försöka senare.
Igentligen så vill jag bara använda detta API för att få koden till hållplatsen "Sannegårdshamnen" i Göteborg. Tänkte skriva en applikation som visar nästa tid för bussar vi denna och visa i våra trapphus.

Har ni något exempel på en applikation som gör detta och visar som en web sida?
mvh
Helge Dyming

Kommentarer

• Hej!

Vi undersöker vad som är fel och åtgärdar så fort vi hittat vad det beror på
    .
    /Martin

Team Trafiklab
  • Hej,

För att jag skall kunna testa, kan du skicka mig koden för hållplatsen: Sannegårdshamnen
    Om jag har den kan jag testa det andra API:et.

mvh
    Helge Dymling

• Hej Helge!

Nedan är svaret från Platsuppslag.

<LocationList xmlns="hafas_rest_v1">
    <StopLocation id="7459537" extId="7459537" name="Sannegårdshamnen (Göteborg kn)" lon="11.930816" lat="57.707789" weight="507" products="128"/>
    </LocationList>

Med vänlig hälsning, Åke

Team Trafiklab
  • Tack för hjälpen!
    Eventuellt kan du hjälpa mig även med nästa fråga

Jag använder mig av följande anrop

https://api.resrobot.se/departureBoard?key=<Key>&id=7459537&maxJourneys=10&format=xml

Jag kan inte se vilket läge som bussarna ansluter till, vet du hur jag får fram detta?
    Sannegårdshamnen har två lägen A och B

/Helge

• Hej Helge!

Den information saknas i vår bakomliggande system (vi får inte in den från trafikföretagen).

En egen tabell över Bussnummer och Läge kanske vara lösningen - det inte brukar ändras, eller se om Västtrafik har något öppet API med önskad information.

Ett annat alternativ att inte visa lägen i din applikation.

• Hej!

Nu fungerar det att hämta API nyckel igen.