API-Nyckel / adress för anrop

Hej!
Jag ska göra en webbtjänst-uppgradering åt Östgötatrafiken nu snarast och har problem med att få data från apiet. Jag har testat med tre olika api-nycklar och har inte fått någon data via någon av dem. Kan det vara så att jag har fel anropsadress, har nämligen haft svårt att lista ut hur jag ska anropa det eftersom det inte står i klartext någonstans?

/Hampus

Kommentarer

• Hej!

Hur ser ditt anrop ut? Du kan bifoga det här utan din API nyckel så kan vi börja där.

/Martin

Team Trafiklab
  • Hej!

Det är Resrobot TimeTablePeriod som du försöker använda och dokumentationen för den hittar du här:
    http://www.trafiklab.se/api/resrobot/timetablep...

Det finns ett exempel på den sidan som du kan använda för att se hur svaret ser ut, tex:
    https://api.trafiklab.se/samtrafiken/resrobot/TimeTablePeriod.json?key=[din-api-nyckel]&apiVersion=2.1

Kör du detta anrop för du något liknande som svar:
    {
    "timetableperiodresult": {
    "fromdate":"2014-08-18",
    "todate":"2014-12-13"
    }
    }

Börja där. Hör av dig om du har frågor så ska vi hjälpa dig komma igång.

/Martin

Team Trafiklab
  • vi har använt oss av train export tidigare såhär: @"https://api.trafiklab.se/trafikverket/trainexport/traffic.json?key={0}&AnnonseradTidpunktAvgangTill={1}&TrafikInfoAgareNamn={2}"

hur anropar jag samma funktion nu via det öppna apiet?

• När jag försöker anropa länken du gav som förslag så får jag meddelandet: "Access denied for the Developer Key": [min nyckel] men det beror nog på att jag inropar en länk för det öppna apiet.

Hur anropar jag "train announcement" för det öppna apiet, kan ni ge ett exempel?

• Hej!

Ang din fråga på mitt sista svar så får du svaret pga att du måste byta ut "[din-api-nyckel]" i URL:-en mot din API nyckel för just ResRobot API:et och inte nyckeln för Trafikverkets Öppna API.

Ang Trafikverket och deras trainexport/Trafikverket Öppet API så är det separat från ResRobot.

När det gäller Trafikverket Öppet API så föreslår jag att du kollar på dokumentationen här:

http://www.trafiklab.se/api/trafikverket-oppen-...

http://api.trafikinfo.trafikverket.se/

Där finns exempel m.m så man lätt kan komma igång.

/Martin

Team Trafiklab
  • Jag vet att jag inte kan använda min nyckel till resrobot eftersom jag inte ansökt efter en apinyckel som fungerar till resrobot, min url var bara ett exempel eftersom jag inte hittade adressen för att anropa "öppet api".

Problemet jag har och alltid har haft är att jag inte ens via konsolen på "öppna api"-sidan kan hämta data med mina api-nycklar. Jag har testat tre olika nycklar, två från trafiklab och en från trafikverket-sidan och ingen av dem är "giltiga". Jag får meddelandena: "access denied" alternativt: {"RESPONSE":{"RESULT":[{"ERROR":{"SOURCE":"Security Failure","MESSAGE":"Invalid authentication key, get one from the Trafikverket OpenAPI website"}}]}}.

Går det här att lösa?

• nycklarna gäller alltså för öppet api och jag har enbart försökt anropa öppet api.
    jag har inte försökt anropa reserobot.

• Hej!

Om du använder konsolen som finns här: http://api.trafikinfo.trafikverket.se/Console
    så ska du inte använda din egen nyckel utan den nyckeln som finns förifylld där:

openapiconsolekey

Din nyckel använder du när du skriver din egen applikation.
    Kör jag denna fråga:

<REQUEST>
    <LOGIN authenticationkey="openapiconsolekey" />
    <QUERY objecttype="TrainStation">
    <FILTER />
    </QUERY>
    </REQUEST>

i konsolen så får jag svar.