API-felkod för avresetider när tidtabellsdata saknas

Hejsan,

Jag har förstått att ResRobot har en rullande datumperiod där det finns tidtabellsdata. I dokumentationen (https://www.trafiklab.se/api/trafiklab-apis/resrobot-v2/timetables/) står det om date-parametern:

"You can only search for dates within the timetable period."

Hur vet man vilken period det är?

Jag anropar /v2/departureBoard och frågar efter ett datum utanför perioden:

curl "https://api.resrobot.se/v2/departureBoard?date=2020-01-01&format=json&id=740000001&key=<KEY>&maxJourneys=2&operators=287&time=00:00"

ResRobot-API:et svarar med status 500 och denna felkod:

{"errorCode":"INT_ERR","errorText":"internal error"}

Jag hade förväntat mig en 4xx-status och en felkod som talar om att jag försökt söka utanför giltig datumperiod, som det fungerar nu gå det inte att skilja på ett tillfälligt fel i ResRobot-API:et och sökning på ett datum utanför tidtabellsperioden.

Jon

Kommentarer

• Hej Jon,

Att man får "Internal error" är en bugg i API:et, som är löst i en uppdaterad version som vi kommer att publicera så snart som möjligt. Det stämmer att man ska få en 400 bad request istället, med felkoden "SVC_DATATIME_PERIOD".

Det sker två tidtabelluppdateringar om året, en ungefär i mitten av december (den 12e) och en i juni (också den 12e). Data för nästa tidtabellsperiod publiceras minst 60 dagar innan tidtabellsskiftet, så från och med den 12e april borde man kunna söka resor efter den 12e juni.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Hejsan Bert,

Tack för snabbt svar, och kanon att det är en fix på väg för statuskoden!

Om vi vill sätta en fast gräns för hur långt framåt man kan söka i tidtabellen så bör den med andra ord sättas till 60 dagar, för det kommer alltid att finnas tidtabellsdata för minst 60 dagar (den 11e april kanske det bara finns data fram till 11e juni). Är det rätt uppfattat?

/Jon
  • Hej Jon,

Det stämmer, det ska alltid finnas data för minst 60 dagar i framtiden. Och när man vill ha en enkel "regel" för att söka längre fram så kan man väl säga att man kan söka till och med maj från och med november, och till och med november från och med maj.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Hejsan Bert,

Jag ser att man fortfarande får ett 500-svar i det här scenariot, finns det någon plan för när buggfixen kommer att vara releasad?

Jon
  • Hej Jon,

Bugfixen är del av en större uppdatering som borde komma innan slutet av mars, men förhoppningsvis tidigare.