Ändringar i SL Api:et

Hej!

Jag undrar om ni har gjort några ändringar det senaste halvåret (mest troligen senaste månaden) i SL:s API:er. Vi har utvecklat en app Resor i STHLM för Blackberry och den funkar inte så bra längre. Jag tror det beror på att vissa taggar i JSON-objektet som vi får i svar har tagits bort då denna info inte finns. Kan det stämma, t.ex. taggarna PriceInfo och IntermediateStopsQuery? Jag tror att dessa taggar alltid fanns med förut men nu finns de bara ibland.

Ex på söksträng med PriceInfo:

https://api.trafiklab.se/sl/reseplanerare.xml?key=<KEY>&S=9506&Z=9526&time=12:40

Ex på söksträng med utan PriceInfo :

https://api.trafiklab.se/sl/reseplanerare.xml?key=<KEY>&S=9295&Z=202

Vi kan såklart göra lite mer kontroller i vår kod för att säkerställa att datan finns innan vi använder den (det borde vi ha gjort från början) men vi är mest nyfikna på om våra fel alltid har funnits där eller om de kom av en uppdatering i SL:s api.

Mvh

Henrik Andersson

Kommentarer

• Hej Henrik!
    Ja, det stämmer att det har gjorts ändringar, Angående IntermediateStopsQuery så är anledningen till att ändringen till inte har kommunicerats är att de från början inte alls var meningen att de skulle släpas igenom, då de aldrig har fungerat tillförlitligt. Dock drog det ut på tiden med att rätta buggen som gjorde detta. I dokumentationen står den dokumenterad som en framtida funktion.

Den goda nyheten är att IntermediateStopsQuery nu bör vara tillförlitlig i de bakomliggande systemen, så efter att tester är gjorts så ska den släppas igenom till Trafiklab igen.

Angående Priceinfo så får jag be SL återkomma.

Med vänlig hälsning
    Lars, Trafiklab

• Tack för ett väldigt snabbt svar, det uppskattas!