Alla busslinjer från viss hållplats

Vi har fått in en fråga från Kristin:

Hej

Vi håller på att exprimentera med en ny app för att visa SL:s trafikinformation och undrar om det är möjligt att få fram alla busslinjer som stannar på en hållplats?

Te x här i hornstull - kan man via ert api få fram att buss 4, 40, 77 osv går förbi hållplatsen? Och då menar jag inte realtidsinfo - utan vilka som någonsin går förbi under dygnets alla timmar.

Sen undrar jag också om det är möjligt att få fram dito för T-bana. Vilka riktningar går tågen mot under dygnets alla timmar, inte de som finns de närmaste 10 minutrarna.
För att förtydliga mig - den information som man brukar se när man kliver ner i tunnelbanan. På skyltarna brukar det stå: Tåg mot Liljeholmen, Fruängen, Norsborg

MVH/
Kristin

Kommentarer

• Hej Kristin,

Tyvärr finns det idag ingen metod som gör det du beskriver. Självklart går det att på egen hand bygga upp denna information genom att löpande bevaka "nuläget", men det är ju ingen bra lösning.

Denna information kommer antagligen även bli tillgänglig om vi framöver skulle kunna släppa GTFS-filer med information om planerad trafik.

Hälsningar Elias

• Vi har nu släppt GTFS-filerna, där all rådata finns. Detta är dock en stor fil med all data som måste processas för att få ut det ni är ute efter, alltså inget färdigt anrop.

API för att ladda ner datafilen: http://www.trafiklab.se/api/gtfs-sverige